Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.05.2016.

Na tribini Dekonstrukcije gostuje Neva Lukić
Održava se
12.05.2016. u 19h

Na tribini Dekonstrukcije koja će se u četvrtak, 12. svibnja u 19 sati održati u Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24), gostuje Neva Lukić.
 
Neva Lukić (Zagreb, Hrvatska,1982.) diplomirala je povijest umjetnosti i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (2010.) i magistrirala Teoriju moderne i suvremene umjetnosti na sveučilištu Leiden u Nizozemskoj (2012.). Aktivna je kao kustosica i likovna kritičarka. Od 2008. piše predgovore izložbi te likovne kritike za Vijenac i Konturu, a povremeno i za treći program Hrvatskoga radija.

Osim navedenog, piše poeziju i kratku prozu te je objavila knjige (Ljudi bez parka, Haljina Obscura, Sjene sjemenki) u kojima je također vidljiv utjecaj vizualne umjetnosti. Iz navedenih razloga, vrlo je često namjera povezati se s vizualnim umjetnicima i na literarnom nivou stvarajući interdisciplinarne projekte bliske video-umjetnosti, literarnom performansu ili vizualnoj poeziji. Trenutno živi na relaciji Zagreb-Nizozemska.
 
Na tribini bit će riječi o knjizi poezije „Sjene sjemenki“ koja je 2015. objavljena u izdanju Biblioteke Poezija HDP-a. Uz autoricu, o knjizi će govoriti pjesnikinja i književna kritičarka Kristina Posilović.
 
Voditeljica tribine Dekonstrukcije je Darija Žilić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –