Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 10.01.2006.

Nove književne večeri i Književna slušaonica u SC-u!
Održava se
12.01.2006.

Nakon uspješnog početka u 2005. godini, Književne večeri u SC-u nastavljaju se i u 2006. godini. Prve ovogodišnje Književne večeri otvorit će tri mlade spisateljice koje, osim proze, pišu i poeziju. Tako će Vam Neva Lukić pročitati svoje pjesme i pokoju priču, Ana Zupčić čitat će poeziju, a pjesme i priče Lee Kralj Jager, koja će nadgledati iz publike, čitat će nitko drugi do voditeljice književnih večeri Mirna Bačun!

Lea Kralj Jager rođena je 21.9.1985. u Zagrebu gdje je završila Školu za primjenjenu umjetnost i dizajn (odjel grafike). Upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu (odsjek za animirani film i nove medije) i sada životari na drugoj godini. S obzirom da ne može čitati pred publikom, ovaj puta će to za nju napaviti Mirna Bačun, ali ako želite pogledati neke njene textove, crteže i slično možete to naći na http://kanibal.blog.hr/

Neva Lukić rođena je 1982.godine u Zagrebu, gdje studira povijest umjetnosti i arheologiju. Pjesme je objavljivala u "Hrvatskom slovu", zbirci "Erato", internet časopisu za poeziju "Konture", časopisu komparatista "Kaos" te u "Vijencu". Priče je objavila u" Kaosu", "Vijencu" te sad trebaju izaći u "UV-reviji". Poeziju je čitala u “Blatu” i na pošlogodišnjem “Velesajmu kulture”, a ovaj četvrtak će vam u Kafiću &TD-a pročitati i pjesme i priče.

Ana Zupčić rođena je 4.12.1984. u Zadru gdje je pohađala osnovnu i srednju školu. 2003. godine upisuje studij hrvatskog i engleskog jezika u Zagrebu i sada je na trećoj godini. Osim redovitog sudionika na Lidranu, bila je i jedna od osnivačica srednjoškolskog časopisa “Argus” Hotelijersko-turističke škole u Zadru. Sada je u Zagrebu i čitat će vam svoju poeziju.

Na veliku radost svih knjigoljubaca, književne večeri u Novoj 2006. idu dalje, a novi književni dejt je 12. siječnja u 21 sat. Mjesto je, kao i uvijek, Crna dvorana (odnosno Kafić) &TD-a. Nakon Književnih večeri slijedi mala književna slušaonica, mrdanje bokova i razgovori ugodni uz pivu ili čaj.

Voditeljica večeri (a ovaj puta i narator) je Mirna Bačun.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –