Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.10.2020.

Predstavljanje zbirke pjesama Neve Lukić 'Ježenja'
Održava se
19.10.2020. u 20h

Predstavljanje zbirke pjesama Neve Lukić "Ježenja" (Fraktura, 2020) održat će se u ponedjeljak 19. listopada u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu (Kneza Mislava 17).

Uz autoricu o novoj zbirci će govoriti Goran Čolakhodžić i Seid Serdarević.

Iako počinje od kože – ili se, možda, na njoj manifestira tek njegov konačni odjek – ježenje silazi u dubine tijela i iz njih se opet uspinje na površinu. Ciklusi nove zbirke Neve Lukić rišu koncentrične kružnice valova koji nas prožimaju pri susretu s drugima, našim manjkavim tijelom, mjesecom, istinom, umjetnošću, žalcima tuđih i vlastitih riječi... Otvorene, ispisane lakom rukom, nove pjesme Neve Lukić svojim nas ritmom, ponavljanjima i začudnim svršecima zavodljivih početaka zovu na užitak u slobodi pjesničkog jezika. – Goran Čolakhodžić

***

Pjesnički ponedjeljak održat će se uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera (zaštitne maske su obavezne), a broj mjesta bit će ograničen. 

Razgovor će se moći pratiti uživo i na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura.

Neva Lukić

Ježenja

  • Fraktura 08/2020.
  • 81 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533582405
  • Cijena 99.00 kn

Kako to ponekad biva s knjigama poezije, 'Ježenja' su što katalog, a što vodič: katalog trenutaka i zaustavljenih isječaka promjene; vodič kroz izložbu koja razotkriva isprva nešto drugotno, izvanjsko, što gledamo iz sigurnosti vlastite osobe, ali koja možda ogoljuje i nas. A goli – to znamo – ježimo se od hladnoće.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –