Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 10.07.2015.

Bliži se zadnji rok za prijave na V.B.Z & Tisak media natječaj

Do kraja V.B.Z & Tisak media natječaja za najbolji neobjavljeni roman preostalo je još samo tjedan dana. Točnije, do 15. srpnja svi autori iz naše regije pozvani su da pošalju svoje rukopise i osvoje nagradu koja je mnogim piscima otvorila vrata književnog tržišta i pomogla im da pronađu svoj put do čitatelja.

Traži se nasljednik/ca Ivice Prtenjače, prošlogodišnjeg pobjednika čiji roman Brdo još uvijek ne silazi s top lista najčitanijih i najprodavanijih knjiga. Sudjelovati mogu svi pisci koji pišu na štokavskim jezicima, kajkavskom i čakavskom, a čiji roman dosad nije objavljen.

Nagrada je utemeljena kako bi potakla književno stvaranje, podržala pisce koji često moraju proći težak put kako bi našli izdavača i poticala pisanje i čitanje. Osim toga, riječ je o financijski najisplativijoj književnoj nagradi na našim prostorima.

Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2014. godine bili su Josip Mlakić za roman „Živi i mrtvi“, Marinko Koščec za roman „Wonderland“ i Jelena Marković za roman „Escajg za teletinu“, Davor Špišić za „Koljivo“, Nura Bazdulj Hubijar za „Kad je bio juli“, Hrvoje Šalković za „Pravi se da ovo nisi vidio“, Svjetlana Gjoni za „Nula nemo“, Predrag Crnković za „Beograd za pokojnike“,  Dragan Pavelić za „Proljeće u Karolinentalu“, Aleksandar Novaković za roman „Vođa“, Ankica Tomić  za „Naručito ljeti“ i Ivica Prtenjača za roman „Brdo“.  

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –