Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.04.2015.

Bookara Show : Kristian Novak
Održava se
01.05.2015. u 20h

Bookara Show s ponosom predstavlja pisca koji je aktualni dobitnik tportal nagrade za roman godine, čovjeka nakon čijeg romana "Črna mati zemla" ništa više nije isto, ni među čitateljima, ni među piscima - gost sa sjevera je Kristian Novak.

O književnosti i začinima koji idu uz nju s Kristianom će u splitskoj Info zoni, 1. svibnja od 20 sati, razgovarati Marijo Glavaš.

Osim o romanu "Obješeni" i "Črna mati zemla" možda vam bude spreman odati i koju ekskluzivnu informaciju o novom tekstu na kojem radi. Ne propustite doći i upoznati ovog sjajnog mladog autora, ponesite svoj primjerak knjige na potpis, pripremite pitanja i fotoaparate, tko zna kad ćete ponovno imati priliku za susret s ovako kvalitetnim piscem.

Kristian Novak (1979.) po struci je kroatist i germanist, a radi kao docent na Odsjeku za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci. Bavi se istraživanjima na području povijesne sociolingvsitike. Objavio je romane Obješeni (2005.) i Črna mati zemla (2013), za koji je dobio nagradu roman@tportal.hr. Živi u Zagrebu.

Kristian Novak

Črna mati zemla

  • Algoritam 03/2013.
  • 300 str., meki uvez
  • ISBN 9789533166520

"Črna mati zemla" roman je o uspješnom mladom piscu, Matiji Dolenčecu, koji stvaralačku i ljubavnu blokadu pokušava otkloniti dosežući vlastitu, do amnezije potisnutu priču, onu koju je kompenzirao izmišljanjem svih drugih priča. Roman o osobnom putovanju iz osvijetljenog, otuđenog, neobaveznog i urbanog u tamno, blisko i ruralno.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –