Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.12.2013.

Bookara Show : Marko Pogačar
Održava se
23.12.2013.

U ponedjeljak 23. prosinca u 20 sati u splitskoj Info zoni gostuje Marko Pogačar. Bookara Show predstavit će njegovu najnoviju „Jugoton gori!“ – knjigu koja 'u maniri glazbenog dnevnika potpaljuje maštu, razbuktava sjećanja i upuhuje zrak gorivoj tvari prošlosti'.

Ugrijte se u Info zoni na neponovljiv način uz književnog piromana, Marka Pogačara i najbržu književnu večer u Europi. Kao i svaki put, s figom u džepu čeka vas uvijek nasmiješen i lijepo počešljan domaćin, vaš i naš, Marijo Glavaš.

O knjizi:

Ova Pogačareva knjiga može se čitati kao autobiografija. Kroz pedesetak pjesama domaćeg novog vala osamdesetih i kasnije punk rock scene koja je iz njega proizašla objašnjava se jedno odrastanje, pronalaze se izgubljene veze za mlađu generaciju nepoznatog života prije rata s početka devedesetih i onoga što je uslijedilo nakon toga.

Knjigom "Jugoton gori!" obuhvaćeni su i neki bezvremeni klasici jednako kao i remek-djela undergounda. Pogačar nam ovim intimističkim zapisima govori da nam te veze itekako nedostaju, a da je glazba ta koja će nas uvijek podsjećati da negdje postoji drugačiji svijet.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –