Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.05.2015.

Bookvica : Renato Baretić i Ivica Ivanišević
Održava se
07.05.2015. u 21h

Splitska književna Bookvica ovog će tjedna ugostiti popularne splitske autore Renata Baretića i Ivicu Ivaniševića koji će pričati o zajedničkoj knjizi koju su nedavno objavili „Split za početnike: Abeceda grada“ (Znanje, 2015.).

No to nije sve, bit će govora i o novim samostalnim knjigama Ivice Ivaniševića: „Ulaz za djecu i vojnike“ i Renata Baretića: „Muka malog vuka“, o dosadašnjim zajedničkim projektima, planovima za budućnost, Splitu i Zagrebu, humoru i nostalgiji, novinarstvu i književnosti, glazbi i preživljavanju.

U tradicionalnoj tomboli Bookvica daruje njihovu zajedničku knjigu „Split za početnike“.

Bookvica će se održati u četvrtak 7. svibnja s početkom u 21 sat u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II).

Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.

Renato Baretić, rođen 1963. u Zagrebu, od 1996. živi i radi u Splitu. Studirao političke znanosti, potom komparativnu književnost i fonetiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 1983. živi isključivo od pisanja – kao novinar i književnik. Piše kolumne i komentare u nizu hrvatskih novinskih izdanja, dnevnih i tjednih, te portala. Povremeno radi kao filmski i televizijski koscenarist, marketinški copywriter i sastavljač pitanja za TV-kvizove. Proznim i esejističkim prilozima sudjeluje u nizu zbornika i kolektivnih književnih djela. Samostalna fotografska izložba "Brodske linije" postavljena mu je u Splitu 2008., i u Zagrebu te Grazu (Austrija) 2009. godine. Od 2007. godine urednik je programa na festivalu pričanja priča "Pričigin" u Splitu. Član je Upravnog odbora Hrvatskog društva pisaca.

Bibliografija: „Riječi iz džepova“ (zbirka poezije, 1998.), „Osmi povjerenik“ (roman, 2003., nagrade: Vladimir Nazor, August Šenoa, Ivan Goran Kovačić, Ksaver Šandor Gjalski, Kiklop), „Kadrovi kadra“ (izbor iz televizijskih kolumni, 2005.), „Kome ćemo slati razglednice“ (zbirka poezije, 2005.), „Pričaj mi o njoj“ (roman, 2006.), „Hotel Grand“ (roman, 2008.), „Split za početnike“ – koautorstvo s Ivicom Ivaniševićem (2015.), „Muka malog vuka“ (slikovnica, 2015.).

Ivica Ivanišević, rođen 1964. u Splitu, diplomirao sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio novinar i urednik u Nedjeljnoj Dalmaciji, Feralu i Slobodnoj Dalmaciji, danas radi kao komentator u Slobodnoj Dalmaciji. Objavljuje članke i priče u časopisima i zbornicima. Piše i scenarije (filmske i televizijske) i dramske tekstove (zadnju premijeru imao u studenom prošle godine: „Život je čudo“, monodrama, Teatar Rugantino, Zagreb).

Knjige: „Smoje – biografija“ (2004.), „Sto mu jelenskih rogova“ (2004.), „Krovna udruga i druga drama“ – koautorstvo s Antom Tomićem (2005.), „Split za početnike' – koautorstvo s Renatom Baretićem (2015.), „Ulaz za djecu i vojnike“ (2015.).

 

Renato Baretić Ivica Ivanišević

Split za početnike : Abeceda grada

  • Znanje 03/2015.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789533431574
  • Cijena 59.90 kn

Osim osnovnih izraza razumijevanja u Splitu, 'Split za početnike' upoznat će čitatelje i s mnogim drugim, Splitu svojstvenim pojavama, pojmovima i osobama. Saznat će što se zapravo događa kada Splićanin nekoga uvati u đir i kako se u slučaju da zapuše jugo najpametnije kloniti svih, posebice onih sa smiješkom na licu...

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –