Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 18.09.2023.

Bugarske pjesnikinje Poli Mukanova i Lora Dinkova gostuju u Zagrebu
Održava se
21.09.2023. u 18:30h

Bugarske pjesnikinje Poli Mukanova i Lora Dinkova gostuju u četvrtak 21. rujna u 18:30 u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu (Krvavi most 2).

Susret moderira Ivan Herceg, a s bugarskog prevodi Paula Ćaćić.

Susret se održava u sklopu razmjene pisaca s Hrvatskim društvom pisaca.

Poli Mukanova (Sofija, 1980.) bugarska je pjesnikinja, prozaistica i urednica e-časopisa Сборищенатрубадури (Sborište na trubaduri). Doktorirala je na Filozofskom fakultetu Sofijskoga sveučilišta. Predaje na Fakultetu za knjižničarstvo i informacijske tehnologije u Sofiji. Objavila je sljedeće knjige: Миговевкибритенакутийка (Trenuci u kutiji šibica, 2009., poezija), Амоr fati: фрагменти (Amor fati: fragmenti, 2012., proza), Мидите имат две страни (Školjke imaju dvije strane, 2015., poezija), Сизиф дали е бил щастлив? : кратка проза (Je li Sizif bio sretan? : kratka proza, 2022.) i Пристан за отшелници: стихове и фрагменти (Pristanište za odmetnike: stihovi i fragmenti, 2022.).

Lora Dinkova (Sofija, 1988.) nagrađivana je bugarska pjesnikinja čije su pjesme prevedene na nekoliko svjetskih jezika. Radi kao profesorica bugarskog jezika i književnosti. Doktorirala je na Katedri za bugarsku književnost na Sofijskom sveučilištu „Sv. Kliment Ohridski“. Objavila je tri zbirke poezije: Отключено безвремие (Otključana  bezvremenost, 2012.), Осиновени думи (Usvojene riječi, 2014.) i Диагноза тишина (Dijagnoza tišina, 2018.).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –