Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.06.2013.

Čazmanski pARTy : Robert Perišić
Održava se
21.06.2013.

Na književnoj tribini Čazmanski pARTy u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara u Čazmi, u petak 21. lipnja u 20 sati gostuje Robert Perišić.

Što poslije velikog uspjeha u Europi i Americi ima za reći jedan od najuspješnijih i najprevođenijih hrvatskih autora srednje generacije: o hrvatskoj i inozemnoj književnosti i izdavaštvu, prijevodima, književnim nagradama i borbi za poboljšanje statusa pisca, vlastitim počecima i međunarodnoj afirmaciji, o različitim vidovima pisanja, poezije, drame, scenarija, kratkih priča, romana i esejistike, zašto i naoko zapostavljenim stvarima pridaje veliku važnost i vraća se poeziji, zašto nakon New Yorka dolazi u Čazmu...

Voditelj tribine Čazmanski pARTy je Slađan Lipovec.

Nakon književnog Čazmanskog pARTyja slijedi i after party u caffe baru Špica.


Robert Perišić rođen je 1969. u Splitu. Diplomirao je hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Zagrebu. Objavio je sljedeće knjige: roman Naš čovjek na terenu (2007; Nagrada Jutarnjeg lista za najbolju prozu 2007; Literaturpreises der Steiermärkischen Sparkasse, Graz 2011). Knjige kratkih priča "Užas i veliki troškovi" (2002) i "Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas" (1999), knjigu autobiografske proze "Uvod u smiješni ples" (2011) te knjige pjesama "Dvorac Amerika" (1995) i "Jednom kasnije" (2012).

Njegov roman "Naš čovjek na terenu" dosad je objavljen – ili su prava prodana – u devet zemalja (SAD, Velika Britanija, Italija, Austrija, Slovenija, Makedonija, Srbija, Bugarska, Češka). Potpredsjednik je Hrvatskog društva pisaca (HDP). Aktivni je sudionik sindikalne inicijative pisaca „Pravo na profesiju". Živi u Zagrebu.

– Robert Perišić : Kultura u predgrađu (radio drama) –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –