Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Robert Perišić ×

Vijest • 19.11.2023.

Robertu Perišiću za roman 'Brod za Issu" nagrada Kamov za 2023.

Dobitnik Nagrade Kamov Hrvatskog društva pisaca za najbolju knjigu godine 2023. je Robert Perišić za roman 'Brod za Issu' (izdavač: Sandorf, Zagreb 2022.). Svečana dodjela Nagrade odvila se na Kamovljev rođendan, 17. studenog 2023., u Gradskoj vijećnici u Rijeci.
Vijest • 07.11.2023.

Finalisti Nagrade Kamov 2023.

Žiri Nagrade Janko Polić Kamov (Nadežda Čačinovič, Irena Matijašević i Nikola Petković) odabrao je pet finalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku. Igor Beleš, Robert Perišić, Sibila Petlevski, Zrinka Posavec, Dora Šustić... dobitniku će nagrada biti dodijeljena na Kamovljev rođendan, 17. studenog u Rijeci.
Vijest • 25.10.2023.

Nagrada 'Predrag Matvejević' 2023. Robertu Perišiću

U iznimno jakoj konkurenciji između 120 pristiglih knjiga, proze, poezije, eseja pa i kazališnih komada, dobitnik književne nagrade 'Predrag Matvejević' za 2023. godinu je Robert Perišić za roman 'Brod za Issu'. Svečano uručenje nagrade održat će se u kazalištu Gavella u Zagrebu, 4.11. u prisustvu autora, članova žirija i brojnih finalista...
Vijest • 12.09.2023.

'Brod za Issu' Roberta Perišića u finalu književne nagrade 'Meša Selimović'

Kao i svake godine vrhunac 22. književnih susreta Cum Grano Salis u Tuzli bit će svečana dodjela književne nagrade 'Meša Selimović' koja se dodjeljuje za najbolji roman objavljen na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Žiri je objavio kojih je pet romana ušlo u finale ove prestižne nagrade.
Razgovor • 19.06.2023.

Robert Perišić : Pisanje je konstantno preispitivanje

Danas kad se spominje riječ 'čovjek' većinom je to u nekom moralnom ili civilizacijskom kontekstu. No, u ono doba, o čovjeku se mislilo kao o nečemu što nije životinja: mi imamo logos, životinje ga nemaju, mi imamo jezik, one ga nemaju. To su početne koordinate odnosa koji smo mi kasnije naslijedili, što ide ruku pod ruku sa strateškom željom čovjeka da dominira prirodom, životinjama, da izvlači...
Vijest • 02.11.2016.

Dobra godina za romane : Pet romana u finalu književne nagrade roman@tportal.hr

U finalu natječaja za književnu nagradu roman@tportal.hr ostaju romani 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera, 'Na osami blizu mora' Zorana Ferića, 'Područje bez signala' Roberta Perišića, 'Oblak boje kože' Nebojše Lujanovića i 'Tvoj sin Huckleberry Finn' Bekima Sejranovića.
Vijest • 18.12.2013.

Perišićev 'Our Man in Iraq' među zapaženim prijevodima objavljenim u SAD 2013.

Nakon što je u travnju Black Balloon Publishing iz New Yorka objavio roman Roberta Perišića "Naš čovjek na terenu" (u engleskom prijevodu Our Man in Iraq) i nakon niza pohvalnih kritika i prikaza u američkim i kanadskim medijima, ugledni američki časopis World Literature Today uvrstio je Perišićev roman na popis najboljih knjiga objavljenih u prijevodu u SAD u 2013.