Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Robert Perišić ×

Vijest • 22.06.2019.

Robert Perišić predstavio svoj roman 'Područje bez signala' u Francuskoj i Belgiji

Nakon međunarodnog uspjeha romana "Naš čovjek na terenu" Roberta Perišića, koji je objavljen na desetak jezika diljem svijeta, za njegov drugi roman "Područje bez signala" postoji jednako zanimanje inozemnih izdavača i trenutno se prevodi na više jezika. Perišić se upravo vratio s predstavljanja romana u Francuskoj i Belgiji.
Najava • 07.04.2019.

Projekt 'Odvalimo se poezijom' u Booksu dovodi Roberta Perišića

U književnom klubu Booksa (Zagreb), u nedjelju 7. travnja 2019. s početkom u 18.30 sati, održat će se pjesnički susret 'Odvalimo se poezijom: Robert Perišić - iz stvarnosne čitanke'. Ovoga puta tema razgovaranja (i podsjećanja) je 'stvarnosna poezija'.
Vijest • 02.11.2016.

Dobra godina za romane : Pet romana u finalu književne nagrade roman@tportal.hr

U finalu natječaja za književnu nagradu roman@tportal.hr ostaju romani 'Doba mjedi' Slobodana Šnajdera, 'Na osami blizu mora' Zorana Ferića, 'Područje bez signala' Roberta Perišića, 'Oblak boje kože' Nebojše Lujanovića i 'Tvoj sin Huckleberry Finn' Bekima Sejranovića.
Kritika • 18.12.2015.

Robert Perišić : Područje bez signala

Treba li završetak romana shvatiti kao kritiku suvremenosti ili konačno odustajanje od paradigme 'čekanja boljih vremena' i zagovor uzimanja vlastite sudbine u svoje ruke otvoreno je pitanje. Sam tekst podržava više od jednog tumačenja i ta otvorenost vjerojatno je njegova najbolja osobina. 'Područje bez signala' potvrđuje Perišića kao pronicljivog tumača ljudskih sudbina i duhovitog i pažljivog...
Vijest • 18.12.2013.

Perišićev 'Our Man in Iraq' među zapaženim prijevodima objavljenim u SAD 2013.

Nakon što je u travnju Black Balloon Publishing iz New Yorka objavio roman Roberta Perišića "Naš čovjek na terenu" (u engleskom prijevodu Our Man in Iraq) i nakon niza pohvalnih kritika i prikaza u američkim i kanadskim medijima, ugledni američki časopis World Literature Today uvrstio je Perišićev roman na popis najboljih knjiga objavljenih u prijevodu u SAD u 2013.
Najava • 28.10.2009.

Predstavljanje novog romana Damira Karakaša 'Sjajno mjesto za nesreću'

Predstavljanje novog romana Damira Karakaša "Sjajno mjesto za nesreću" (Sandorf, 2009) održat će se u srijedu, 28. listopada 2009. u 19 sati u Kinu Europa u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Damir Karakaš, urednik Robert Perišić, dramski pisac Nina Mitrović i izdavač Ivan Sršen, a odlomke iz knjige čitat će glumci Milivoj Beader i Siniša Ružić.
Najava • 21.10.2008.

Književna večer s Robertom Perišićem u Umagu

U Gradskoj knjižnici Umag, u utorak, 21. listopada 2008. godine u 20.00 sati, održat će se književna večer s Robertom Perišićem.  Robert Perišić (rođen 1969.), književni kritičar Globusa, prozaik i filmski scenarist razgovarati će o svojem posljednjem, hit-romanu “Naš čovjek na terenu”, dobitniku ovogodišnje nagrade Jutarnjeg lista.
Vijest • 18.09.2008.

Vladimir Bulić, Robert Perišić i Nikola Petković u Frankfurtu

Vladimir Bulić, Robert Perišić i Nikola Petković borave u Njemačkoj, točnije u Franfurtu gdje će nastupiti dva puta. U petak, 19. rujna, u 20 sati, u prostoru na Konstablerwache, u sklopu manifestacije “Europäische Woche der Mobilität“ i u nedelju, 21. rujna gdje će u poznatoj kavani «Nachtleben» još jednom čitati za naše ljude koji žive u Frankfurtu i okolici.