Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.06.2023.

Sandorf organizira predstavljanje romana 'Brod za Issu' Roberta Perišića u Klovićevim dvorima
Održava se
13.06.2023. u 18h

Robert Perišić: Brod za Issu

Nakladnička kuća Sandorf organizira predstavljanje romana "Brod za Issu" Roberta Perišića, u Klovićevim dvorima (Jezuitski trg 4, Zagreb), u utorak 13. lipnja 2023. s početkom u 18 sati.

U predstavljanju će sudjelovati Robert Perišić, kritičarka i spisateljica Ana Fazekaš, teoretičar i pjesnik Branislav Oblučar, arheolog Boris Čargo i urednik Ivan Sršen. Odabrane odlomke čita Matko Sršen.
 

Brod za Issu Perišić Robert

"Brod za Issu" odvija se u vrijeme kada se stvarala kultura Mediterana, kada nastaje i prvi urbanistički planirani grad na Jadranu, kad nam istim brodom stižu pismenost, kultura vina, mačke i još mnogo toga bez čega ne možemo zamisliti naše pejzaže, naš svijet. Perišić rekonstruira davna zbivanja sa specifičnim fokusom na nekoliko likova koji na putovanje iz Sirakuze kreću zajedno sa svojim životinjama.

Predstavljanje "Broda za Issu" organizirano je u suradnji s Klovićevim dvorima i izložbom Vis-à -Vis, arheološka baština otoka Visa, koja je je otvorena do početka srpnja.


** kritiku Vanje Kulaš romana "Brod za Issu" možete pročitati na ovoj poveznici.

Robert Perišić

Brod za Issu

  • Sandorf 11/2022.
  • 380 str., meki uvez
  • ISBN 9789533514451

Horizont 'Broda za Issu' Roberta Perišića je ekološko-historijski (pri čemu Perišić nema puno prethodnika, ne samo u hrvatskoj književnosti), u njemu se sreću povijest i priroda, kreće se kroz milenije i uspijeva održati vertikalu priče. Tražeći nove putove, roman pronalazi način da iz suvremenosti reinkarnira mit: o Issi, prvom gradu na Jadranu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –