Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.11.2023.

Čitajmo domaće autore: Borivoj Radaković, 'Divno nam je s nama'
Održava se
23.11.2023. u 19:30h

Nakladnička kuća V.B.Z. najavljuje ciklus promocija “Čitajmo domaće autore”, u čijem će okviru oživjeti domaću književnu scenu predstavljanjem deset novoobjavljenih knjiga vrhunskih domaćih autora, uključujući neka od najpoznatijih imena hrvatske književne scene. Prvo u nizu predstavljanja bit će u četvrtak, 23. studenoga u 19:30 u Caffe baru Spunk, kada će publika moći zaviriti u književni svijet Borivoja Radakovića.

Novi roman Borivoja RadakovićaDivno nam je s nama” (V.B.Z., 2023.) bit će predstavljen uz sudjelovanje književnica Milane Vuković Runjić i Nore Verde, urednika Drage Glamuzine te samog autora. Glumica Nancy Abdel Sakhi oživjet će djelo čitanjem odabranih ulomaka, pružajući publici uvid u suptilnost i dubinu Radakovićeva stvaralaštva. 

Predstavljanje će dodatno obogatiti glazbeni doživljaj uz nastup benda BoraBora u suradnji s Borivojem Radakovićem, dok će Pozdrav novom valu zaključiti večer glazbenim izričajem koji će odati počast domaćoj glazbenoj sceni.

O romanu: 

U novom romanu Borivoja Radakovića dvije junakinje, Vanja i Mirna, zbog nasilja u obitelji, na ulici, na radnom mjestu i u društvu uopće, odlučuju potpuno promijeniti vlastiti život. S radošću i ljubavlju otiskuju se u nepoznato i otkrivaju ljepotu dana i noći, ulice i nadasve vlastitu ljepotu. U nježnoj ljubavnoj priči prepunoj ushita i zanosa žele živjeti u svom zajedništvu; planiraju putovanja i budućnost u kojoj će ostvariti svoje maštarije i steći sigurnost. Pitanje je samo koliko smo u stanju svjesno mijenjati vlastiti život i utjecati na njega. Vanja i Mirna su razdragane i luckaste, borbene i pametne, a sudbina njihova kratkotrajnog zajedništva vodi od smijeha do suza i natrag, i zadržava pravo da bude samo njihova.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –