Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Borivoj Radaković ×

Najava • 20.12.2022.

Predstavljanje knjige 'Prisiljen da razmišljam' Borisa Perića i Tomislava Pletenca

Predstavljanje knjige 'Prisiljen da razmišljam' Borisa Perića i Tomislava Pletenca održat će se u utorak 20. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi zamišljenoj kao niz psihoanalitičko teorijskih ogleda o po(i)etici hrvatske popularne glazbe, razgovaraju Borivoj Radaković te autori Boris Perić i Tomislav Pletenac.
Vijest • 02.11.2022.

Trinaest naslova u širem izboru Nagrade Fric 2021/2022.

Žiri nagrade Fric u sastavu: Jagna Pogačnik (predsjednica), Igor Vikić, Tomislav Brlek, Čedo Prodanović, Dubravka Vrgoč, Hrvoje Klasić i Dragomira Majhen, pročitao je 60-ak za nagradu pristiglih knjiga prozne fikcije objavljene u razdoblju 1. 7. 2021. – 30. 6. 2022. godine i u uži izbor odabrao 13 naslova.
Vijest • 29.10.2022.

Objavljeni polufinalisti Nagrade Kamov 2022.

Žiri Nagrade Janko Polić Kamov (Andrea Zlatar Violić, Velid Đekić i Nikola Petković) odabrao je deset polufinalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Nagrada će biti dodijeljena na Kamovljev rođendan, 17. studenog 2022. u vili Arko u Zagrebu.
Najava • 06.10.2022.

Predstavljanje romana Borisa Perića 'Kafkin podrum'

Predstavljanje romana Borisa Perića 'Kafkin podrum' održat će se u četvrtak 6. listopada u Knjižari Ljevak u Zagrebu. O knjizi koja je nastala poigravanjem s Kafkinim naslijeđem uz autora će govoriti profesor na Odsjeku za etnologiju Filozofskog Fakulteta u Zagrebu Tomislav Pletenac te književnik Borivoj Radaković.
Najava • 02.12.2021.

Promocija nove knjige Bore Radakovića 'Ne plači dušo'

Nakon nagrađenog romana 'Hoćemo li sutra u kino', Borivoj Radaković vratio se pričama. Promocija knjige 'Ne plači, dušo' održat će se u četvrtak 2. prosinca u The Coffee Beanu u Zagrebu. Na promociji će, uz autora, govoriti Drago Glamuzina, Boris Perić i Tomislav Pletenac.
Najava • 28.03.2019.

Novozagrebačka tribina: Borivoj Radaković i Jagna Pogačnik

Predstavljanje romana Borivoja Radakovića 'Hoćemo li sutra u kino' održat će se u četvrtak 28. ožujka u Knižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu. Uz Borivoja Radakovića sudjeluje i Jagna Pogačnik, a razgovarat će se i o Radakovićevim prijevodima engleske književnost, te Jagninim prijedlozima za čitanje...
Najava • 06.11.2018.

Predstavljanje romana Borivoja Radakovića 'Hoćemo li sutra u kino'

Predstavljanje novog romana Borivoja Radakovića 'Hoćemo li sutra u kino' održat će se u utorak, 6. studenog u Klubu Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Tomislav Brlek, Dražen Ilinčić, Drago Glamuzina i Borivoj Radaković, Ulomke iz romana čita Goran Grgić.