Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Borivoj Radaković ×

Najava • 23.11.2023.

Čitajmo domaće autore: Borivoj Radaković, 'Divno nam je s nama'

Novi roman Borivoja Radakovića 'Divno nam je s nama' bit će predstavljen uz sudjelovanje književnica Milane Vuković Runjić i Nore Verde, urednika Drage Glamuzine te samog autora. Glumica Nancy Abdel Sakhi oživjet će djelo čitanjem odabranih ulomaka, pružajući publici uvid u suptilnost i dubinu Radakovićeva stvaralaštva.
Najava • 20.12.2022.

Predstavljanje knjige 'Prisiljen da razmišljam' Borisa Perića i Tomislava Pletenca

Predstavljanje knjige 'Prisiljen da razmišljam' Borisa Perića i Tomislava Pletenca održat će se u utorak 20. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi zamišljenoj kao niz psihoanalitičko teorijskih ogleda o po(i)etici hrvatske popularne glazbe, razgovaraju Borivoj Radaković te autori Boris Perić i Tomislav Pletenac.
Vijest • 02.11.2022.

Trinaest naslova u širem izboru Nagrade Fric 2021/2022.

Žiri nagrade Fric u sastavu: Jagna Pogačnik (predsjednica), Igor Vikić, Tomislav Brlek, Čedo Prodanović, Dubravka Vrgoč, Hrvoje Klasić i Dragomira Majhen, pročitao je 60-ak za nagradu pristiglih knjiga prozne fikcije objavljene u razdoblju 1. 7. 2021. – 30. 6. 2022. godine i u uži izbor odabrao 13 naslova.
Vijest • 29.10.2022.

Objavljeni polufinalisti Nagrade Kamov 2022.

Žiri Nagrade Janko Polić Kamov (Andrea Zlatar Violić, Velid Đekić i Nikola Petković) odabrao je deset polufinalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo (proza, poezija, drama) napisano na hrvatskom jeziku. Nagrada će biti dodijeljena na Kamovljev rođendan, 17. studenog 2022. u vili Arko u Zagrebu.
Najava • 06.10.2022.

Predstavljanje romana Borisa Perića 'Kafkin podrum'

Predstavljanje romana Borisa Perića 'Kafkin podrum' održat će se u četvrtak 6. listopada u Knjižari Ljevak u Zagrebu. O knjizi koja je nastala poigravanjem s Kafkinim naslijeđem uz autora će govoriti profesor na Odsjeku za etnologiju Filozofskog Fakulteta u Zagrebu Tomislav Pletenac te književnik Borivoj Radaković.
Vijest • 15.11.2019.

Sedam naslova u finalu Nagrade Janko Polić Kamov

Na natječaj za nagradu Janko Polić Kamov pristiglo je 106 knjiga od kojih je žiri Nagrade (Zoran Ferić, predsjednik žirija, Dorta Jagić i Igor Mandić) odlučio u finale uvrstiti sedam naslova. Nagrada Janko Polić Kamov bit će dodijeljena u četvrtak 21. studenog u vili Arko u Zagrebu.
Najava • 14.01.2019.

Poljski pisac Szczepan Twardoch predstavlja knjigu 'Morfij' u Zagrebu

Szczepan Twardoch, jedan od najpoznatijih i najzanimljivijih glasova suvremene poljske književne scene predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Morfij', koji progovara o dvojnome identitetu i oslobađanju iz okova istog. Na tribini 'Autor vs. autor' Szczepan Twardoch suočit će se s hrvatskim književnikom Borivojem Radakovićem.