Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 29.08.2007.

Dani su kraći, vrijeme je za čitanje... Fraktura najavljuje

Krajem rujna u knjižarama će se naći knjiga koja je postigla golem međunarodni uspjeh, roman koji je više od dvije godine bio prvi na ljestvici najprodavanijih knjiga tjednika Spiegel, najprodavanija njemačka knjiga u svijetu, roman "Mjerenje svijeta" mladoga, talentiranoga Daniela Kehlmanna, povijesni roman o dvojici velikana svjetske znanosti, Alexanedru von Humboldtu i J. F. C. Gaussu.

Ako ste mislili da je vrijeme cenzure prošlost, da se knjige više ne zabranjuju, posebno u europskim zemljama, grdno se varate. Prvo izdanje velikog hita romana "Imprimatur" spisateljskog bračnog para Monaldi i Sorti, roman o papi Inocentu XI. i skrivenim tajnama katoličke crkve koji razotkriva veliku papinsku urotu iz sedamnaestog stoljeća, u Italiji je raspordano ubrzo nakon objavljivanja, ali drugo se izdanje više nije pojavilo. Roman je doživio pravu cenzuru, o njemu se nije pisalo, kao ni o njegovim nastavcima, a novo je talijansko izdanje objavio nizozemski nakladnik. Bračni par Monaldi i Sorti preselio je iz Rima u Beč gdje nastavlja pisati svoju uzbudljivu, napetu sagu, temeljenu na stvarnim dokumentima, sagu o jednoj o najbrižnije skrivanih tajni katoličke crkve.

A po običaju, šećer dolazi na kraju... jer, osim već spomenutih romana do kraja godine izaći će i kultni roman dvadesetog stoljeća "Čovjek bez osobina" Roberta Musila u novom prijevodu Andyja Jelčića. Bilo je i vrijeme, jer na listama predbilježbi u antikvarijatima Musilova je knjiga uvijek bila jedna od najtraženijih.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –