Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.03.2018.

Fraktura predstavlja novu knjigu priča Zorana Pilića 'Kad su Divovi hodali zemljom'
Održava se
26.03.2018. u 19h

Zoran Pilić: Kad su divovi hodali zemljom

U ponedjeljak 26. ožujka 2018. u 19 sati u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu (Varšavska 3) nakladnička kuća Fraktura predstavit će novu knjigu priča Zorana Pilića "Kad su Divovi hodali zemljom".

Uz autora Zorana Pilića o knjizi će govoriti Jagna Pogačnik i Roman Simić.Ako je zlatno doba iza nas, a uvijek se čini da jest, ako smo u međuvremenu čudom preživjeli par katastrofa, a bogove i junake odavno ne viđamo u njihovim nekadašnjim dimenzijama – moglo bi biti da već živimo u nekoj diskretnijoj postapokalipsi, ili da samo starimo, da nam se dogodio život. Priče i pripovjedački dar Zorana Pilića pokazuju da je moguće, pa čak i vjerojatno – oboje.

Savršeno smještena u onom delikatnom procjepu između humora i nostalgije, drame i zaigranosti, "Kad su Divovi hodali zemljom" knjiga je konačnog odrastanja, zbirka neriješenih zadataka i (pre)kasnih lekcija. Sve što se u njoj događa dogodilo se nakon njezina naslova, u doba bez pozlate, kad se na ovom svijetu smanjilo sve, osim Amerike. Pilićevi junaci naime – bili oni pisci, sredovječni ljubavnici, srčani izdavači ili ostarjeli čuvari poretka; bježali od povijesti, ruševina mladosti ili ružnih sjećanja – nužno trebaju prostor u kojemu je moguće izgubiti se, a nigdje se nikada nije gubilo bolje nego u Amerikama. No to što je doba heroja prošlo ne znači da se ne može živjeti herojski.

Zoran Pilić

Kad su Divovi hodali zemljom

  • Fraktura 02/2018.
  • 176 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532669220

Savršeno smještena u onom delikatnom procjepu između humora i nostalgije, drame i zaigranosti, 'Kad su Divovi hodali zemljom' knjiga je konačnog odrastanja. Svud gdje su nekoć hodali divovi, Zoran Pilić otkrit će uvijek iznova poneku veliku stopu i čovjeka koji je spreman kročiti baš tim tragom.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –