Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 18.03.2015.

Dobitnici nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2014. godinu

Proglašeni su ovogodišnji dobitnici Nagrade "Na vrh jezika" za poeziju i "Prozak" za prozu, koje organiziraju Algoritam i Zarez.

Žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar nagradu "Prozak" za najbolji prozni rukopis autorice/autora do 35 godina dodijelio je Ružici Aščić a nagradu za poeziju "Na vrh jezika" dobio je Darko Šeparović.

Nagrada Prozak sastoji se od objave zbirke priča u izdanju Algoritma tijekom 2015. godine, Prozak/Na vrh jezika prstena, diplome i pretplatničkog paketa na Quorum, Temu i Zarez.

Nagrada Na vrh jezika sastoji se od objave zbirke poezije u izdanju Algoritma tijekom 2015. godine, Prozak/Na vrh jezika prstena, diplome i pretplatničkog paketa na časopise.

Ružica Aščić (Travnik, 1987) studij novinarstva i povijesti završila je na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Kratka proza zastupljena joj je u antologijama Bez vrata, bez kucanja: novi hrvatski prozaici, Vranac - najbolja kratka priča 2012. i 2014. te u časopisima Zarez, Re, Fantom slobode, Urbani Vračevi, Keine Delikatessen. Dobitnica je nagrade Marin Držić za dramsko djelo.

Darko Šeparović (Vela Luka, 1987) diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com... Priča "Uredan rukopis" uvrštena mu je u knjigu Ispod stola. Za rukopis Privikavanje pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012. Trenutno živi u Zagrebu. Posjeduje dozvolu za voditelja brodice.
 

Natječaji Na vrh jezika, za poeziju, i Prozak, za prozu, trajno su otvoreni za sve građane RH mlađe od 35 godina. Izbor do 10 pjesama uz bio-bibliografsku crticu valja poslati kao privitak u jednom word-dokumentu na adresu navrhjezika@gmail.com, a prozu(e) opsega do 3,5 kartice teksta na adresu prozaknatjecaj@gmail.com.

Radovi koji budu ulazili u uži izbor bit će objavljivani na stranicama Zareza.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –