Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.06.2015.

Festival svjetske književnosti 2015. u rujnu u Zagrebu
Održava se
03.-11.09.2015.

Treći Festival svjetske književnosti održat će se od 3. do 11. rujna 2015. s programima koji će se odvijati u Kinu Europa, Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i Studiju Moderne galerije "Josip Račić" u Zagrebu.

Ovogodišnji Festival svjetske književnosti, uz književne programe - brojne razgovore, intervjue s piscima uživo, okrugle stolove - donosi i niz novih programa koji uključuju ponoćne razgovore o stripu i grafičkom romanu danas, filmovima snimljenim prema književnim djelima, razgovore o filmovima kao i niz novih zanimljivih sadržaja.

Gosti ovogodišnjeg Festivala bit će neki od najvažnijih suvremenih svjetskih i hrvatskih književnika i autora stripa: David Foenkinos, Sofi Oksanen, Péter Esterházy, Etgar Keret, Jean Mattern, Clemens Meyer, Filip David, Étienne Davodeau, Andrej E. Skubic, Maša Kolanović, Nedeljko Dragić, Julya Rabinowich, Ognjen Spahić, Reinhard Kleist, Neven Orhel, Julio Radilović Jules, Diego Marani, Andrej Nikolaidis, Tomislav Zajec, Emmanuele Pagano, Helena Klakočar, Ernesto Mallo, Borivoj Dovniković i mnogi drugi.

Uz pisce sudjelovat će i brojni hrvatski umjetnici koji će svoja djela inspirirana romanima i knjigama izložiti u Galeriji Miroslav Kraljević.

Festival svjetske književnosti dio je ovogodišnjeg Festivala Francuske Rendez-vous, te je posebna pozornost posvećena francuskim autorima.

Festival se odvija uz pokroviteljstvo i potporu domaćih i stranih institucija, tvrtki i medija. Festival je sufinanciran u okviru programa Europske unije Kreativna Europa, kao dio projekta "Sharing the Wor(l)d" koji se provodi u suradnji s partnerima iz Slovenije i Irske, međunarodnim književnim festivalima Vilenica i Cúirt.

Program Festivala svjetske književnosti bit će predstavljen na konferencija za novinare u srijedu 1. srpnja u 12 sati u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu (Preradovićeva 5).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –