Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival svjetske književnosti ×

Najava • 07.09.2020.

Etgar Keret na Festivalu svjetske književnosti 2020.

Na Festivalu svjetske književnosti gostuje jedan od ponajboljih svjetskih kratkopričaša, Etgar Keret, koji će 7. rujna sudjelovati u programu 'Razotkrivanje' gdje razgovara sa svojim hrvatskim urednikom Romanom Simićem.
Najava • 05.09.2020.

Otvaranje izložbe radova studenata ALU-a 'IIustracija i inspiracija'

Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu i Festival svjetske književnosti pozivaju vas na otvaranje izložbe radova studenata ALU-a 'IIustracija i inspiracija', u subotu 5. rujna 2020.
Najava • 03.09.2020.

Uvod u Festival svjetske književnosti 2020. - izložba ''Umjetnici i književnost'

Otvorenje izložbe crteža i slika prema književnim motivima pod nazivom 'Umjetnici & književnost' održat će se u organizaciji Festivala svjetske književnosti i Galerije Canvas u četvrtak 3. rujna 2020. u 19 sati, u u Galeriji Canvas, Ul. Nikole Tomašića 8, Zagreb.
Najava • 06.09.2020.

FSK 2020. – o književnosti i svijetu pod maskama

Osmi Festival svjetske književnosti održava se od 6. do 12. rujna u Zagrebu. Na festivalu gostuje šezdesetak autora iz dvanaest zemalja. Neki će sudjelovati iz svojih domova ili TV studija, no mnogi će nastupati uživo pred kamerama, bilo iz studija HRT-a ili iz Knjižare Fraktura, a na svakom događanju moći će prisustvovati i publika.
Najava • 06.09.2020.

Osmi Festival svjetske književnosti

Osmi Festival svjetske književnosti kao i svake godine ugostit će mnogobrojne domaće, europske i svjetske književne zvijezde. Dio programa održat će se virtualno, ali veći dio održat će se u zgradi Hrvatskoga glazbenog zavoda. Novost su programi u Knjižari Fraktura, koja se otvara 4. srpnja te programi u Studiju na otvorenom HRT-a.
Razgovor • 09.12.2019.

Antonio Ortuño i Andrés Neuman: Zapadu je potreban divlji zapad, divlja Afrika ili divlji Meksiko

FEKP je sjajan: lud je, neformalan, istovremeno spor i brz. Na rubu kaosa, zapravo. Uživam ovdje (Ortuño). Da ti pravo kažem, mislio sam da je Europska unija skroz u k... prije negoli sam došao na ovaj festival i ugledao ove mlade ljude. Duboko me ganuo festival. (Neuman)
Razgovor • 29.10.2019.

Maylis de Kerangal: Srce je poput odaje u kojoj vibriraju naša afektivna sjećanja

Doniranje organa je potpuno fascinantan čin jer je dobrovoljan, anoniman, nema financijske koristi za donora, primatelj ne zna čak niti ime osobe koja mu je spasila dijete, ne postoji mogućnost zahvale. Meni je proces bio zadivljujuć jer u odnos postavlja dva tijela i promišlja kako jedno tijelo može popraviti drugo, kako smrt može popraviti život.