Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 14.04.2022.

Fraktura predstavlja knjigu drama Monike Herceg 'Ubij se, tata'
Održava se
14.04.2022. u 20h

Ubij se, tata Herceg Monika

U četvrtak 14. travnja 2022. u 20 sati u Knjižari Fraktura održat će se promocija knjige drama "Ubij se, tata" Monike Herceg. O knjizi osim autorice govore glumica Lana Barić i dramaturg i pisac Dino Pešut.

Knjiga drama "Ubij se, tata" nagrađivane pjesnikinje i dramatičarke donosi pet poetskih drama koje obrađuju teme klasne nejednakosti, nasilja nad ženama i djecom, potrage za ljubavlju i zagrljajem, želje da se živi normalan život, ali i borbe i želje da se otrgne od obiteljskih i društvenih korijena.

Monika Herceg piše pjesnički točno, s puno metafora, ali nas uvodi u svijet koji se krije iza četiri zida naših susjeda, svijet o kojem se šuti i prešutno ga se odobrava. A "Ubij se, tata" veliki je krik protiv toga i potraga za svjetlom koje postoji u svakoj od drama najvažnijeg spisateljskog glasa svoje generacije.

Monika Herceg

Ubij se, tata

  • Fraktura 04/2022.
  • 288 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533584430

Monika Herceg u knjizi drama 'Ubij se, tata' uspijeva čitatelju, a onda i redatelju, pa zatim gledatelju posredovati svijet nimalo blistav, svijet koji se krije iza zidova običnih kuća i stanova, muku žena i muškaraca, a nadasve djece, koji nikako da iskorače iz svoje prošlosti i pogledaju tamo kamo ih Monika vodi i navodi, i tamo kamo, kako sami intimno osjećaju, moraju ići, ali ne usude se, jer put ljubavi najteži je put.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –