Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 21.02.2006.

GIRL BLOG NIGHT U SC-u!
Održava se
23.02.2006.

Književne večeri u SC-u su nam za kraj veljače pripremile malu žensko-blogersku književnu poslasticu. Ovoga će puta na književni kauč zasjesti nekoliko dama koje inače možete pratiti i čitati na blogu. Osim što će se predstaviti licem i djelom, neke od njih će vam otkriti svoje pravo ime, a kasnije s vama popričati uz pifu i mrdajući bokove na književnoj slušaonici koja slijedi prije, za vrijeme i poslije ove književne poslastice.

Osim promoviranja blogerica, Književne večeri kratko će predstaviti i jedan blog portal na kojem pišu blogeri, a koje povezuje ljubav prema SF-u, pri čemu će vas podsjetiti kako književnost prelazi granice stvarnosti i gdje je možete naći na blogu.

Na književnom će kauču ovaj četvrtak svoje mjesto naći:

CHABLIS aka chablis.blog.hr
Opis bloga: laži na granici s istinom i obrnuto
Pravim imenom G. L. J, diplomirala je talijanski i francuski jezik s pripadajućim književnostima na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu. Povremeno prevodi književne tekstove i piše priče od kojih su neke objavljene u časopisima i producirane kao radio drame za ddjecu, dok druge pisane za odrasle pune ladice njenog radnog stola i čekaju anticiklonu. Živi uz zagrebačku rijeku u sretnoj obitelji.

TIME AFTER SOMETIMES aka celeste.blog.hr – na blogu piše već dvije godine, i to poeziju i kratku prozu. Nije još nigdje objavljivala osim na Blogu. Pisaće mašine (www.cip.hr) i Knjigomatu.

KRONIKE AUTOKANIBALIZMA aka. malikanibal.blog.hr
Opis bloga: “Sharing your life with strangers on the Internet is the cheapest form of therapy available. Leave a comment and tell me I'm beautiful.
Ili jednostavno dogodovštine i riječi jednog pacijenta.

IRE’S MACONDO aka macondo.blog.hr
Opis bloga: Mjesto gdje je sve moguće. Različiti svjetovi stopljeni u jedan. Isprva seoce sa samo nekoliko priča o ledu, lupama i alkemičarima, kasnije bajkoviti grad od stakla kojim vladaju duhovi, žuti leptiri i nesanica. Jedan Macondo, a toliko priča.
Sama za sebe kaže: održava čak tri bloga (Ire's Corner Office - bljezgarije vulgaris više manje svakodnevne; SFeraKon 2006 Blog - posvećen SF-u i najvećoj godišnjoj SF manifestaciji u Hrvata SFeraKonu; Ire's Macondo - prično stovarište). surađuje i u Bestseleru, uglavnom na SF temama. Objavila je preko nekoliko priča što u fanzinima, što u zbirkama priča, a osvojila je i jednu nagradicu za pisanje, tako da može reći da je nešto i zaradila od svog pisanja.
U stvarnom se životu bavim podučavanjem i prevođenjem, dakle opet knjigama.

+ gosti iznenađenja koji se možda odvaže zauzeti književni kauč!

Četvrtak, 23. veljače 2006. u 21 sat, kafić &TD-a..
Voditeljica večeri je Mirna Bačun.
Opis bloga: Nepostojeći

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –