Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 23.05.2023.

Hena com predstavlja knjigu priča Ozrena Majerića 'Skriveno'
Održava se
24.05.2023. u 19h

Ozren Majerić: Skriveno

U srijedu, 24. svibnja 2023., u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonicu Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) izdavačka kuća Hena com predstavit će knjigu Ozrena Majerića "Skriveno".

Sudjeluju:

Skriveno Majerić Ozren

'Siguran iza objektiva' i 'nevidljiv poput pristojnog voajera' najprecizniji je opis pripovjedača (a ima ih više) u zbirci priča "Skriveno", koja ne krije namjeru da je se čita i kao labavo povezan roman. Priče su, naime, ulančane i svjedoče o potrebi da se barem u književnom tekstu sve nekako zaokruži, kad je to već nemoguće u stvarnom životu kojim dominiraju nered i slučajnost. No nije li i život, ne samo Majerićevih likova, zapravo uvezana zbirka fragmenata za koje se ponekad čini da jedan s drugim nemaju veze?

Ozren Majerić profesionalno se bavi fotografijom i dobro zna kako zumirani kadar obično, ako je promatrač pažljiv, rezultira prikazom na prvi pogled nevidljivih detalja. Likovi su zumirani, stalno iz drugih kutova i u drukčijim situacijama, od prve priče koja predstavlja zajednički, široki kadar, do posljednje koja prvoj daje okvir, a čitavoj zbirci obrise romana. Između su se smjestile one u kojima likovi vole i mrze, rađaju se i umiru, bježe i vraćaju se, donose pogrešne i manje pogrešne odluke, pa opet ispočetka.

Jagna Pogačnik

Ozren Majerić

Skriveno

  • Hena com 04/2023.
  • 224 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532594133

Ozren Majerić profesionalno se bavi fotografijom i dobro zna kako zumirani kadar obično, ako je promatrač pažljiv, rezultira prikazom na prvi pogled nevidljivih detalja. 'Siguran iza objektiva' i 'nevidljiv poput pristojnog voajera' najprecizniji je opis pripovjedača (a ima ih više) u zbirci priča 'Skriveno', koja ne krije namjeru da je se čita i kao labavo povezan roman. Priče su, naime, ulančane i svjedoče o potrebi da se barem u književnom tekstu sve nekako zaokruži.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –