Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hena com ×

Najava • 24.05.2023.

Hena com predstavlja knjigu priča Ozrena Majerića 'Skriveno'

Ozren Majerić profesionalno se bavi fotografijom i dobro zna kako zumirani kadar obično, ako je promatrač pažljiv, rezultira prikazom na prvi pogled nevidljivih detalja. Likovi su zumirani, stalno iz drugih kutova i u drukčijim situacijama...
Kritika • 23.05.2023.

Marko Gregur : Šalaporte

Obilježen brojnim digresijama i epizodama iz prošlosti, roman postupno razotkriva Jerkovu odbojnost prema provinciji kojoj predbacuje vlastitu umjetničku nerealiziranost. Jerka je moguće opisati kao Vrančićevu krnju inkarnaciju, nerealiziranog umjetnika iznimno bogatog čitalačkog iskustva. On, naime, mnogo čita i vodi bilješke prožete čestim citatima i referencama, no stečeno čitalačko iskustvo ne...
Najava • 21.09.2022.

Predstavljanje knjige 'Strano tijelo' Franje Janeša

Predstavljanje knjige 'Strano tijelo' autora Franje Janeša održat će se u srijedu 21. rujna u caffe baru/clubu Botaničar u Zagrebu.O knjizi će govoriti Kruno Lokotar, urednik i Franjo Janeš, autor. Nakon predstavljanje knjige slijedi kratka akustična svirka bendova Astridian i End or Fin.
Kritika • 19.07.2022.

Min Jin Lee : Pačinko

'Pačinko' progovara o temama omiljenim u postmodernizmu. Široka problematika Drugih prvenstveno se odnosi na korejske imigrante – a onda i na imigrante općenito – ali se u tome ne iscrpljuje. Pripovijedajući o prošlosti i sadašnjosti jedne imigrantske obitelji, 'Pačinko' govori o vrlo suvremenim temama identiteta, Drugih i položaja žene.
Najava • 04.04.2022.

Hena com predstavlja knjigu 'Šezdeset četiri' Tene Štivičić

U ponedjeljak, 4. travnja 2022. nakladnička kuća Hena com predstavlja knjigu 'Šezdeset četiri' Tene Štivičić. Najjednostavnije rečeno, '64' je drama o ženama, muškarcima, djeci i roditeljima. Priroda je te odnose zamislila krajnje elementarno, ali svako ih doba neprestano nadograđuje i mijenja.
Najava • 29.01.2020.

Hena com organizira predstavljanje nove knjige Igora Rajkija 'Drhtajništvo'

Kad bi nadljudi postojali, mnogi bi od njih prije ili kasnije osvanuli u književnosti kao glavni junaci. U romanu 'Drhtajništvo' Igora Rajkija nema nadljudi, ali postoji jedan nadjunak, junak nad svim drugim junacima – a to je jezik. Predstavljanje romana održat će se u srijedu, 29. siječnja 2020., u caffe bar/club Botaničar u Zagrebu.
Kritika • 28.11.2019.

Chigozie Obioma : Orkestar manjina

'Orkestar manjina' knjiga je o cijeni koju smo spremni platiti za ljubav i okrutnosti društva prema onima koji se na to odluče. A u pretrpanim imigrantskim čamcima oko talijanske Lampeduse sigurno se krije još mnogo priča kao što je ova. Upravo u tome leži vrijednost autora poput Chigozia Obiome: da bismo ih čuli, netko ih mora napisati.