Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.09.2022.

Predstavljanje knjige 'Strano tijelo' Franje Janeša
Održava se
21.09.2022. u 19h

Strano tijelo Janeš Franjo

Predstavljanje knjige "Strano tijelo" autora Franje Janeša (Hena com, 2022.) održat će se u srijedu 21. rujna u 19 sati u caffe baru/clubu Botaničar (Trg Marka Marulića 6, Zagreb).

O knjizi će govoriti: Kruno Lokotar, urednik i Franjo Janeš, autor.

Nakon predstavljanje knjige slijedi kratka akustična svirka bendova Astridian i End or Fin.


Naravno da Janeš u ovom krimiću kritički progovara i o društvenom kontekstu, pa skicira korupciju, obiteljsko nasilje, homofobiju, iracionalizaciju, obespravljene... Ne manjka ovdje ni fantastike ili paranormalnih pojava, srce Agne (one koja pročišćava, šeste čakre, trećeg oka), prve žrtve u romanu, transplantirano u tijelo koje to najmanje zaslužuje, sa sobom donosi memoriju i traume i – mijenja svog novog vlasnika! Tako je strano tijelo učinilo veliko djelo. (Kruno Lokotar)

Franjo Janeš

Strano tijelo

  • Hena com 07/2022.
  • 272 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532593709

Roman 'Strano tijelo' Franje Janeša jedinstveno je komponiran: svaki od šest dijelova, ovdje nazvanih krugovima, sastoji se od šest poglavlja koja možete čitati redoslijedom koji odaberete. Galerija mlađih likova i uglavnom njihovih roditelja, svih odreda jezično duhovito i mekim uhom individualiziranih, precizno je postavljena i dovedena do završnice pune obrata i nasilja. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –