Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Franjo Janeš ×

Najava • 21.09.2022.

Predstavljanje knjige 'Strano tijelo' Franje Janeša

Predstavljanje knjige 'Strano tijelo' autora Franje Janeša održat će se u srijedu 21. rujna u caffe baru/clubu Botaničar u Zagrebu.O knjizi će govoriti Kruno Lokotar, urednik i Franjo Janeš, autor. Nakon predstavljanje knjige slijedi kratka akustična svirka bendova Astridian i End or Fin.
Kritika • 15.09.2022.

Franjo Janeš : Strano tijelo

'Strano tijelo' Franje Janeša roman je koji u sebi sadrži žanrovske elemente krimića, misterije, horora, egzistencijalizma, možda i crne komedije, čini uzbudljivu cjelinu koja, usprkos multižanrovskim nanosima, niti na trenutak ne asocira na recepcijski neprobavljivi literarni bućkuriš. Naprotiv, djelo je lišeno upadljive stvaralačke pretencioznosti.
Najava • 30.06.2021.

Program Bookse u parku 30.6. – 4.7.2021

I ovaj tjedan na Booksi u parku čeka vas raznolik program: razgovor o romanu 'Petlja' Franje Janeša, razgovor o knjizi 'Moja dota' Nore Verde, razgovor s turskom novinarkom i spisateljicom Ece Temelkuran, razgovor o zbirci 'Vježbe hrabrosti' Gorana Bogunovića, nastup benda Radost! i predstavljanje Književne zadruge iz Sarajeva.
Najava • 27.05.2021.

Promocija romana 'Petlja' Franje Janeša

Promocija romana 'Petlja' autora Franje Janeša održat će se u četvrtak 27. svibnja ispred književnog kluba Booksa u Zagrebu. O romanu koji donosi bogatu i složenu priču koja se bavi krivnjom, govoriti će Franjo Janeš i Kruno Lokotar.
Najava • 06.09.2017.

Srijeda na Festivalu svjetske književnosti 2017.

Program Festivala svjetske književnosti u srijedu, 6. rujna počinje predavanjem o suvremenoj njemačkoj nakladničkoj sceni koje će održati glavni urednik nakladničke kuće Hanser iz Münchena i pjesnik Michael Krüger. Festivalski program nastavlja se brojnim gostovanjima i predstavljanjima, te radionicama.
Najava • 04.11.2009.

Književna večer u Močvari

U srijedu, 4. studenog 2009., s početkom nešto nakon 20h u zagrebačkoj Močvari, dođite i uživajte na mrak književnoj večeri koju će moderirati Kruno Lokotar, a tijekom koje će se pisci: Zoran Ferić, Franjo Janeš, Marinko Košćec, Gordan Nuhanović, Zoran Tomić i Andrej Nikolaidis (poslanicom) obratiti publici i nakon toga predstaviti ulomke svojih novih ili friških rukopisa.
Najava • 20.05.2009.

Ribook : (K)a(L)ibookiranje

U srijedu, 20. svibnja 2009. u 19 sati u riječkoj knjižari RIBOOK, predstavit će se mladi zagrebački autor Franjo Janeš, autor romana "Noć mrtvih živaca" objavljenog u Algortimovoj biblioteci Kalibar, urednika Krune Lokotara. Roman je opremljen i žestokim originalnim soundtrackom progresivne grupe Astridian, čiji će se zvuci razlijegati i na ovom riječkom predstavljanju.