Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.02.2010.

Splitska Bookvica ugošćuje Franju Janeša i njegov one-man-band 'Astridian'
Održava se
25.02.2010.

Ovoga četvrtka, 25. veljače 2010. u 21 sat, književni program 'Bookvica' u splitskom klubu Quasimodo ugošćuje mladog zagrebačkog književnika Franju Janeša i njegov one-man-band "Astridian".

Franjo Janeš (Zagreb,1982.) diplomirao je njemački i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje trenutačno radi kao znanstveni novak – asistent na Katedri za njemački jezik Odsjeka za germanistiku te pohađa poslijediplomski doktorski studij Lingvistike.

Njegov roman prvijenac "Noć mrtvih živaca“ u izdanju Algoritma, prošle je godine ovjenčan književnom nagradom „Kiklop“ za debitantsku knjigu godine, a kritičari su ga jednoglasno proglasili jednim od najzanimljivijih hrvatskih proznih djela napisanih proteklih godina. To je postmodernističko djelo u kojem se spajaju crnohumorni, groteskni, bizarni i mračni elementi, a obiluje maštovitim igrama riječi i jezičnim kombinacijama te naglašenim ludističkim, parodijskim i intertekstualnim književnim postupcima.

Likovima koji se – baš kao i njihove sudbine – prepliću i sapleću u zagrebačkom Parku mladenaca Janeš izražava kritičan stav prema aktualnoj hrvatskoj stvarnosti; čitatelju su ti likovi dobro poznati, jer radi se o žiteljima naše zbilje, podvučenima crnom.

Knjiga je opremljena CD-om "Astridiana“, koji ujedno predstavlja "soundtrack" romana, a nakon čitanja ulomaka i razgovora s publikom autor će počastiti nazočne koncertom na kojem će izvesti skladbe s navedenoga CD-a.

Kao i obično, najsretniji posjetitelj dobit će knjigu (zajedno s CD-om) na dar, a oni malo manje sretni moći će je kupiti po promotivnoj cijeni.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –