Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.05.2021.

Promocija romana 'Petlja' Franje Janeša
Održava se
27.05.2021. u 20h

Promocija novog romana Franje Janeša "Petlja" (Hena com, 2021.) održat će se u četvrtak 27. svibnja u 20 sati ispred književnog kluba Booksa u Zagrebu (Martićeva 14d).

O romanu će govoriti Franjo Janeš (autor) i Kruno Lokotar (urednik).

"Petlja", peti roman Franje Janeša, započinje jednom nesrećom koja to možda i nije, jednom akcijom koja je možda reakcija. Sa svakim poglavljem fabula se, pomaknuta iz perspektive drugog pripovjedača, "štafetno" razvija pa kroz niz individualnih uvida dobivamo bogatu i složenu priču koja se bavi krivnjom. Krivnja se proteže do, ili bolje od, prošlosti, i nije jednostavna, jer zbog jučerašnjih odluka drugih danas pate oni koji nisu odlučivali, ali su, često i nehotice ili neosviješteno, sudjelovali u nekom tipu zločina ili nasilja.

Na putu do iskupljenja stoji petlja, odnosno barem pet lj: ljaga, ljutnja, ljubomora, ljubav i ljudskost.

Franjo Janeš

Petlja

  • Hena com 02/2021.
  • 184 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593174

'Petlja', peti roman Franje Janeša, započinje jednom nesrećom koja to možda i nije, jednom akcijom koja je možda reakcija. Sa svakim poglavljem fabula se, pomaknuta iz perspektive drugog pripovjedača, 'štafetno' razvija pa kroz niz individualnih uvida dobivamo bogatu i složenu priču koja se bavi krivnjom. Na putu do iskupljenja stoji petlja, odnosno barem pet lj: ljaga, ljutnja, ljubomora, ljubav i ljudskost.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –