Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 04.04.2022.

Hena com predstavlja knjigu 'Šezdeset četiri' Tene Štivičić
Održava se
04.04.2022. u 18h

U ponedjeljak, 4. travnja 2022. s početkom u 18 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu (Trg Republike Hrvatske 15, Zagreb) nakladnička kuća Hena com predstavlja knjigu "Šezdeset četiri" Tene Štivičić.

U promociji sudjeluju:

Odlomke iz drame čitaju Olga Pakalović i Igor Kovač, glumci.
 

64 Štivičić Tena

Najjednostavnije rečeno, "64" je drama o ženama, muškarcima, djeci i roditeljima. Priroda je te odnose zamislila krajnje elementarno, ali svako ih doba neprestano nadograđuje i mijenja. Mladi bračni par u drami Tene Štivičić preispituje svoje uloge u partnerskim i obiteljskim odnosima, s naglaskom na pitanje je li imati djecu biološki ili društveni imperativ. Ionako nelaku odluku da postanu roditelji dodatno će im otežati proces medicinski potpomognute oplodnje čiji je ishod krajnje neizvjestan, što će lančano utjecati na njihov brak i druge odnose unutar obitelji.

Ovaj osnovni zaplet povod je za problematiziranje cijelog niza temeljnih društvenih postavki – od emocionalnih do egzistencijalnih, od krize braka do krize identiteta, od pitanja osobne slobode do prava na izbor, od pitanja tradicionalnih stereotipa i očekivanja okoline do samoće i izgubljenosti u kojoj se svaki pojedinac s tim očekivanjima nosi.

Svojim autentičnim stilom koji obiluje prigušenim humorom, suptilnom ironijom te jezgrovitim i uvjerljivim dijalozima, Tena Štivičić navodi nas na promišljanje vlastitih obrazaca u pitanjima ljubavi, braka, karijere, socijalnog statusa, prijateljstva, emancipacije i roditeljstva – obrazaca po kojima donosimo odluke koje, najblaže rečeno, mijenjaju život.

Marina Vujčić

** Pročitajte kritički prikaz knjige "64" iz pera Vanje Kulaš.

Tena Štivičić

64 : Drama

  • Hena com 02/2022.
  • 124 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593556

Mladi bračni par u drami '64' Tene Štivičić preispituje svoje uloge u partnerskim i obiteljskim odnosima, s naglaskom na pitanje je li imati djecu biološki ili društveni imperativ. Ionako nelaku odluku da postanu roditelji dodatno će im otežati proces medicinski potpomognute oplodnje čiji je ishod krajnje neizvjestan, što će lančano utjecati na njihov brak i druge odnose unutar obitelji.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –