Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tena Štivičić ×

Kritika • 10.06.2022.

Monica Isakstuen 'Bijes' i Viktorie Hanišova 'Rekonstrukcija'

Svaka od autorica rezolutno bježi od idealizacije obitelji i radikalno zasijeca u dogmatsku nepovredivost jednog cenzuriranog prostora, naime, ideje majčinstva kao ultimativne realizacije svake žene pri čemu baš ništa ne smije poći krivo, a kakvu propagiraju konzervativna društva, licemjerne babe, zastarjele slikovnice i reklame za deterdžent.
Najava • 23.05.2022.

Osmi Zagreb Book Festival – Apokalipsa danas: ili o odnosu prirode i društva

Nakon teških pandemijskih godina ovoga se proljeća Zagreb Book Festival vraća osnažen i hvata se u koštac s jednim od najvećih problema današnjice – klimatskim promjenama. O mnogim važnim temama vezanim uz klimatske promjene promišljat će se, razgovarati i debatirati četrdesetak domaćih i stranih književnika, publicista, novinara i znanstvenika.
Najava • 04.04.2022.

Hena com predstavlja knjigu 'Šezdeset četiri' Tene Štivičić

U ponedjeljak, 4. travnja 2022. nakladnička kuća Hena com predstavlja knjigu 'Šezdeset četiri' Tene Štivičić. Najjednostavnije rečeno, '64' je drama o ženama, muškarcima, djeci i roditeljima. Priroda je te odnose zamislila krajnje elementarno, ali svako ih doba neprestano nadograđuje i mijenja.
Kritika • 21.03.2022.

Tena Štivičić : 64

U doba sveopće dezorijentiranosti gdje se svakakve grozote trpaju pod osviještenu žensku književnost, gdje autorice koje su se godinama opravdano borile protiv sumnjive odrednice ženskog pisma odnedavno histerično zahtijevaju da ih se nagrađuje upravo i samo zato jer su žene, moram zaključiti da smo sretni što postoji Tena Štivičić koja živi feminizam u najzdravijem obliku.
Najava • 26.04.2016.

Zagrebačka promocija knjige 'Tri zime' Tene Štivičić

U utorak 26. travnja s početkom u 20 sati u Velvet Cafeu (Dežmanova 9, Zagreb) održat će se predstavljanje knjige 'Tri zime' Tene Štivičić.