Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.09.2007.

PROMOCIJA : "Odbrojavanje" Tene Štivićić
Održava se
20.09.2007.

Promocija prve knjige kolumni mlade dramske spisateljice Tene Štivičić «Odbrojavanje» (Profil, 2007) održati će se u četvrtak 20. rujna u 19.30 sati u Profil Megastoreu u Zagrebu (Bogovićeva 7).

Na promociji će uz autoricu sudjelovati :
Velimir Visković, Ana Gruden, Milana Vuković Runjić i Ivica Prtenjača.

Ulomke iz knjige čitat će Linda Begonja.

***

Proteklih se godina Tena Štivičić potvrdila kao vrsna dramatičarka čiji su dramski tekstovi doživjeli uspjeh ne samo na hrvatskim pozornicama već i na međunarodnoj sceni. Posljednjih godina ona živi i stvara u Londonu; međutim nije izgubila vezu s domovinom. Osim kazališnih komada na hrvatskim scenama, u profesionalnom je smislu za zavičaj vezuju i esejistički tekstovi koje stalno objavljuje u časopisu 'Zaposlena'.

Valja odmah primijetiti da su zapisi Tene Štivičić nastali kao svojevrsna antiteza kolumnistici kakvu njeguje niz popularnih kolumnistica u tzv. šarenom i ženskom tisku. Dok u tim popularnim glasilima dominira diskurs čik-lita, Štivičićeva pokazuje svjestan napor da se udalji od tipičnih tema te vrste književnosti: ona se ne bavi pomodnim trendovima, površnim aspektima muško-ženskih odnosa, već na jedan ozbiljniji način promišlja poziciju suvremene mlade žene u svijetu tranzicije, globalizacije i rastućeg konzumerizma.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –