Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

velimir Visković ×

Najava • 12.06.2018.

Komemoracija i ispraćaj Daše Drndić u utorak 12. lipnja u Zagrebu

Komemoracija za preminulu Dašu Drndić održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. s početkom u 10 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Zagreb). Ispraćaj Daše Drndić bit će također u utorak, u 13.30 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.
Najava • 04.03.2016.

Predstavljanje knjige 'Rat za enciklopediju' u Osijeku

Velimir Visković predstavit će svoju knjigu 'Rat za enciklopediju' u Osijeku, u petak 4. ožujka u Klubu knjižare Nova. U tome će mu pomoći Branislav Glumac, Gordan Nuhanović, Igor Gajin i Dario Grgić.
Najava • 27.01.2016.

Rat za enciklopediju u Rijeci

Predstavljanje knjige 'Rat za enciklopediju' Velimira Viskovića održat će se u srijedu 27. siječnja u antikvarijat Ex libris u Rijeci. O knjizi će, uz autora, govoriti Tonko Maroević i Nikola Petković, a sudionike će predstaviti Aleksandar Mijatović.
Najava • 12.10.2015.

Promocija knjige 'Rat za Enciklopediju' Velimira Viskovića

O burnim danima rađanja Hrvatske književne enciklopedije uokvirenim u polemičko-memoarsko djelo 'Rat za Enciklopediju' Velimira Viskovića, govorit će Mani Gotovac, Anja Šovagović, Igor Mandić, Branislav Glumac, Milana Vuković Runjić i Velimir Visković.
Najava • 22.01.2015.

Predstavljanje knjige Rade Jarka 'Yu puzzle'

Predstavljanje nove knjige Rade Jarka 'Yu puzzle', ambiciozno zamišljenog romana o tri generacije jedne obitelji, održat će se u četvrtak 22. siječnja u knjižari APM Megastore u Zagrebu. O knjizi će, uz autora, govoriti Tonko Maroević te urednik knjige Velimir Visković. Promociju će voditi Tomislav Cvitković.
Najava • 15.05.2008.

Predstavljanje romana 'Ruski prozor' Dragana Velikića

Predstavljanje romana "Ruski prozor" (ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade) Dragana Velikića, održat će se u četvrtak, 15. svibnja 2008. u 19 sati u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, na 5. zagrebačkom sajmu knjiga. O knjizi će, uz autora, govoriti Velimir Visković, Jagna Pogačnik i Milan Vlajčić.
Najava • 29.02.2008.

Culture Shock Festival : 'Poluvrijeme poezije'

Velimir Visković i Zoran Ferić gostuju u petak, 29. veljače 2008., na prvom događaju ovogodišnjeg Culture Shock Festivala u Križevcima. Od 20 sati, u Klubu kulture bit će upriličena književna večer naziva 'Poluvrijeme poezije', čije treće izdanje moderira križevački profesor Petar Babić.
Vijest • 25.10.2007.

Članovi HDP-a u Kini

U prvoj razmjeni pisaca između Hrvatskog društva pisaca (HDP) i Kineskog društva pisaca, u razdoblju od 24.10. - 05.11.2007. u Kinu su pozvani: Sonja Manojlović, Nikola Petković, Slobodan Šnajder i Velimir Visković. Planirani su susreti sa kolegama piscima u Pekingu, Xianu i Šangaju. Za nepunih mjesec dana kineski pisci stižu u uzvratnu posjetu.