Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.02.2016.

Predstavljanje knjige 'Rat za enciklopediju' u Osijeku
Održava se
04.03.2016. u 19h

Još dok sam radio na "Hrvatskoj književnoj enciklopediji" svojim sam suradnicama govorio kako ću jednog dana napisati knjigu o nastajanju te enciklopedije. Imali smo toliko osporavatelja, protivnika, čak neprijatelja! Doživljavali smo svakodnevna podmetanja, nailazili permanentno na prepreke, omalovažavanja, napade. U jednom se trenu Enciklopedija našla i pred gašenjem. Braneći taj naš projekt, proteklih godina ispisao sam i objavio stotine stranica polemičkih tekstova. Ali mnoge stvari u tim polemikama nisam mogao reći...

Svoje je obećanje Velimir Visković ispunio i 2015. godine u izdanju Vuković & Runjić objavio svoj "Rat za enciklopediju", knjigu koja će svoje predstavljanje imati i u Osijeku, u petak 4. ožujka u 19 sati u Klubu knjižare Nova.

Knjigu će predstaviti i o njoj razgovarati: Velimir Visković, Branislav Glumac, Gordan Nuhanović, Igor Gajin i Dario Grgić.

Organiziraju: Udruga Mali Nemo, Klub knjižare Nova i HDP – slavonski ogranak

Velimir Visković

Rat za Enciklopediju

  • Vuković & Runjić 06/2015.
  • 312 str., meki uvez
  • ISBN 97895328611647

Oko projekta 'Hrvatska književna enciklopedija' razvila se dugogodišnja javna polemika, koja je brojem sudionika i medijskim odjekom poprimila čudovišne razmjere. Za razliku od mojih protivnika, vrlo često nisam raspolagao mogućnošću odgovora; ova knjiga mi omogućuje da objasnim povode i kontekst svojih postupaka.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –