Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 13.03.2018.

Hrvatski autori na na Sajmu knjiga u Leipzigu od 15. do 18. ožujka 2018.

Sajam knjiga u Leipzigu 2018.

I ove godine hrvatski će se autori predstaviti na Sajmu knjiga u Leipzigu koji se održava od 15. do 18. ožujka 2018. Hrvatski nastup zajedničkim naporima organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Ministarstvo kulture, a autori i njihove knjige izlagat će na štandu veličine 18 m2 (Hala 4 štand D406) koji je oblikovan na temelju elemenata predstavljenih na prošlogodišnjem nastupu na  Sajmu knjiga u Frankfurtu (potpisnica idejnog rješenja izložbenog prostora je međunarodno priznata hrvatska dizajnerica Iva Babaja).

Ove godine u Leipzigu će gostovati troje hrvatskih pisaca: Slavenka Drakulić, Ivana Šojat i Igor Štiks, koji će nastupiti u okviru dviju međunarodnih književnih mreža u kojima je Hrvatska redovni član. Ivana Šojat i Igor Štiks predstavit će se sa svojim recentnim književnim ostvarenjima u okviru programa mreže Traduki, a književni opus Slavenke Drakulić bit će predstavljen u okviru Foruma slavenskih kultura.

Na hrvatskom će štandu uz djela autora koji će u Leipzigu gostovati, kroz izložene knjige biti predstavljeno još sedam književnih opusa autora (Renato Baretić, Zoran Ferić, Damir Karakaš, Kristian Novak, Olja Savičević Ivančević, Slobodan Šnajder i Marina Vujčić) koji su zadnjih godina bili u Leipzigu te za koje se može očekivati pojačani interes međunarodne književne publike, što bi moglo rezultirati novim prijevodima djela suvremene hrvatske književnosti na strane jezike.

Sajam knjiga u Leipzigu 2018. - hrvatski štand (skica)

Sajam knjiga u Leipzigu 2018 - hrvatski štand (skica)

Uz police s izloženim knjigama na hrvatskom štandu kontinuirano će se emitirati desetak emisija Prekid programa zbog čitanja u kojima hrvatski autori čitaju svoja recentna ostvarenja. Sve emisije koje će se prikazivati imaju engleske podnaslove.

Ove je godine tiskana i programska knjižica koja uz bibliografske podatke o autorima sadrži i QR kodove – linkove na autorske profile i ogledne prijevode iz njihovih djela, koji se mogu pronaći na internetskom portalu Croatian Literature.

– Croatian Literature - Leipzig Book Fair 2018 –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –