Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Slavenka Drakulić ×

Vijest • 09.09.2022.

Pogledajte program posljednjeg dana Festivala svjetske književnosti 2022.

U proteklih pet dana nije nedostajalo zanimljivih književnih događanja na 10. jubilarnom Festivalu svjetske književnosti u Zagrebu. Na brojnim predstavljanjima, tribinama i okruglim stolovima prodefilirali su deseci domaćih i inozemnih autora/ica, a takav će biti i današnji, posljednji dan FSK-a, u petak 9. rujna 2022.
Najava • 28.10.2021.

Tribina Razotkrivanje: Slavenka Drakulić

Na tribini 'Razotkrivanje' gostuje Slavenka Drakulić koja će predstaviti svoje knjige 'U kavani Europa' i 'Ponovno u kavani Europa'. S autoricom će o aktualnim izdanjima i dosadašnjem književnom radu razgovarati Seid Serdarević. Tribina će se održati 28. listopada u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2).
Najava • 06.09.2018.

Festival svjetske književnosti 2018. - program za četvrtak 6. rujna

Pogledajte što je na programu Festivala svjetske književnosti 2018. u četvrtak 6. rujna: na Književnoj matineji gostuje Julijana Matanović, u čak dva Dvostruka portreta moći ćete ogledati Polonu Glavan i Alojza Majetića, te Andrása Forgácha i Slavenku Drakulić, u Razotkrivanje dolazi Georgi Gospodinov, nakon čega slijedi razgovor na temu 'Iskustvo Pessoe'... dok u Splitu u Literarnoj ćakuli gostuje...
Kritika • 13.07.2018.

Slavenka Drakulić : Nevidljiva žena i druge priče

Tijela su inkontinentni izdajnici kojima je dodir nasušan; naslijeđene bunde od nerca, servisi i zidni satovi simboli istrošene taštine i osjećaja za lijepo, života predanih na inventuru. Suvereno baratajući materijalom, Drakulić tako opaža i popisuje, pametno i pitko uvodeći temu starenja u naše književne razgovore.
Najava • 11.06.2018.

Predstavljanje knjige Slavenke Drakulić 'Nevidljiva žena i druge priče'

Predstavljanje nove knjige priča Slavenke Drakulić 'Nevidljiva žena i druge priče' održat će se u ponedjeljak 11. lipnja u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Uz Slavenku Drakulić o knjizi će govoriti Anera Ryznar i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Doris Šarić Kukuljica.
Najava • 02.06.2015.

Slavenka Drakulić predstavlja svoj novi roman 'Dora i Minotaur' u Osijeku i Beogradu

U utorak 2. lipnja Slavenka Drakulić predstavit će svoj novi roman 'Dora i Minotaur: Moj život s Picassom' u Knjižari Nova u Osijeku. U srijedu 3. lipnja predstavljanje će se održati u Knjižari SKC Delfi u Beogradu.
Najava • 11.09.2014.

Festival svjetske književnosti : S. Drakulić, S. Mehmedinović, M. Énard

Na Festivalu svjetske književnosti u četvrtak, 11. rujna gostuju Slavenka Drakulić i Semezdin Mehmedinović. Tribina Razotkrivanje rezervirana je za Mathiasa Énarda, autora nagrađivanog romana 'Zona'. Program završava panel-diskusijom posvećenoj dvadeset petoj godišnjici smrti Danila Kiša.
Najava • 11.09.2013.

Festival svjetske književnosti predstavlja Margriet de Moor

Festival svjetske književnosti u srijedu 11. rujna predstavlja Margriet de Moor, jednu od najčitanijih književnica u Nizozemskoj, a i u mnogim europskim i izvaneuropskim zemljama, autoricu kod nas prevedenih romana "Prvo sivo pa bijelo pa plavo", "Kreutzerova sonata" i "Slikar i djevojka".