Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Slavenka Drakulić ×

Najava • 06.09.2018.

Festival svjetske književnosti 2018. - program za četvrtak 6. rujna

Pogledajte što je na programu Festivala svjetske književnosti 2018. u četvrtak 6. rujna: na Književnoj matineji gostuje Julijana Matanović, u čak dva Dvostruka portreta moći ćete ogledati Polonu Glavan i Alojza Majetića, te Andrása Forgácha i Slavenku Drakulić, u Razotkrivanje dolazi Georgi Gospodinov, nakon čega slijedi razgovor na temu 'Iskustvo Pessoe'... dok u Splitu u Literarnoj ćakuli gostuje...
Kritika • 13.07.2018.

Slavenka Drakulić : Nevidljiva žena i druge priče

Tijela su inkontinentni izdajnici kojima je dodir nasušan; naslijeđene bunde od nerca, servisi i zidni satovi simboli istrošene taštine i osjećaja za lijepo, života predanih na inventuru. Suvereno baratajući materijalom, Drakulić tako opaža i popisuje, pametno i pitko uvodeći temu starenja u naše književne razgovore.
Najava • 11.06.2018.

Predstavljanje knjige Slavenke Drakulić 'Nevidljiva žena i druge priče'

Predstavljanje nove knjige priča Slavenke Drakulić 'Nevidljiva žena i druge priče' održat će se u ponedjeljak 11. lipnja u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Uz Slavenku Drakulić o knjizi će govoriti Anera Ryznar i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Doris Šarić Kukuljica.
Vijest • 13.03.2018.

Hrvatski autori na na Sajmu knjiga u Leipzigu od 15. do 18. ožujka 2018.

I ove godine hrvatski će se autori predstaviti na Sajmu knjiga u Leipzigu koji se održava od 15. do 18. ožujka 2018. u Leipzigu će gostovati troje hrvatskih pisaca: Slavenka Drakulić, Ivana Šojat i Igor Štiks, koji će nastupiti u okviru dviju međunarodnih književnih mreža u kojima je Hrvatska redovni član.
Najava • 12.12.2016.

Predstavljanje 'Mileve Einstein', novog romana Slavenke Drakulić

Nakladnička kuća Fraktura predstavit će u ponedjeljak 12. prosinca 2016. u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih novi roman Slavenke Drakulić "Mileva Einstein, teorija tuge".
Najava • 11.09.2013.

Festival svjetske književnosti predstavlja Margriet de Moor

Festival svjetske književnosti u srijedu 11. rujna predstavlja Margriet de Moor, jednu od najčitanijih književnica u Nizozemskoj, a i u mnogim europskim i izvaneuropskim zemljama, autoricu kod nas prevedenih romana "Prvo sivo pa bijelo pa plavo", "Kreutzerova sonata" i "Slikar i djevojka".
Najava • 04.07.2013.

V.B.Z. predstavlja 2. kolo biblioteke The Best of Croatian Literature

Izdavačka kuća V.B.Z. predstavlja nastavak izuzetno uspješnog projekta "Hrvatski pisci na stranim jezicima", 2. kolo biblioteke "The Best of Croatian Literature". U drugom kolu objavljene su knjige Slavenke Drakulić, Predraga Matvejevića, Igora Štiksa, Branislava Glumca i Zorana Ferića.
Najava • 17.01.2008.

Od ženskog pisma do pisma za žena (i natrag)

U četvrtak, 17. siječnja 2008. u 19 sati u sjedištu HDP-a u Zagrebu, održati će se još jedan ciklus tribina "Grički dijalog”, na temu «Od ženskog pisma do pisma za žena (i natrag)». Moderatorice tribine Jagna Pogačnik i Jadranka Pintarić ugostit će Slavenku Drakulić, Rujanu Jeger, Slavicu Jakobović Fribec, Jasenku Kodrnju i Zrinku Pavlić.