Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 12.12.2016.

Predstavljanje 'Mileve Einstein', novog romana Slavenke Drakulić
Održava se
12.12.2016. u 19h

Slavenka Drakulić: Mileva Einstein, teorija tuge

Mileva Einstein, teorija tuge Drakulić Slavenka

Nakladnička kuća Fraktura predstavit će u ponedjeljak 12. prosinca 2016. u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih (Ulica Nikole Tesle 7, Zagreb) novi roman Slavenke Drakulić "Mileva Einstein, teorija tuge", treći iz niza autoričinih romana o znamenitim ženama. Uz Slavenku Drakulić o romanu će govoriti Anera Ryznar, Irena Vrkljan i Seid Serdarević.


Mileva Einstein, osoba predodređena za najveće znanstvene dosege, genijalna matematičarka, prva žena na politehničkom fakultetu Sveučilišta u Zürichu, uvijek druga i drugačija, u svojoj je sudbini gotovo paradigmatična kada razmišljamo o položaju žena. Njezina teorija tuge teška je poput bilo koje teorije relativnosti, ali i mnogo češća od nje.

Slavenka Drakulić u romanu "Mileva Einstein, teorija tuge" oživila je genija i njegovu obitelj. Pred čitateljima je iskrsnula opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melankolije i ljubavi Mileva, žena u kojoj se ogledaju sve uloge koje žene stalno i iznova podnose i s kojima se nose snažnije od bilo kojeg muškarca.

Slavenka Drakulić

Mileva Einstein, teorija tuge

  • Fraktura 11/2016.
  • 224 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668148
  • Cijena 129.00 kn

Slavenka Drakulić u romanu "Mileva Einstein, teorija tuge" oživila je genija i njegovu obitelj. Pred čitatelja je iskrsnula opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melankolije i ljubavi Mileva, žena u kojoj se ogledaju sve uloge koje žene stalno i iznova podnose i s kojima se nose snažnije od bilo kojeg muškarca.

– Mileva Einstein - Slavenka Drakulić –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –