Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.06.2018.

Predstavljanje knjige Slavenke Drakulić 'Nevidljiva žena i druge priče'
Održava se
11.-14.06.2018.

Predstavljanje nove knjige priča Slavenke Drakulić "Nevidljiva žena i druge priče" (Fraktura, 2018) održat će se u ponedjeljak, 11. lipnja u 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 10).  
 
Uz Slavenku Drakulić o knjizi će govoriti Anera Ryznar i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Doris Šarić Kukuljica.
  
Zašto su danas, u suvremenom društvu koje ruši sve tabue, samo starost i starenje teme o kojima je gotovo zabranjeno govoriti? Postajemo li sa starošću nevidljivi, što se događa s našim tijelima, s našim odnosom prema drugima i, još važnije, odnosom drugih prema nama? Mreže koje pletemo cijeloga života odjednom postaju tanke i krhke. Šesnaest priča u novoj knjizi Slavenke Drakulić Nevidljiva žena pripovijeda o međuljudskim odnosima, o relacijama između roditelja i djece, o odlascima, nestancima, zaboravnosti, bolesti, sramu i boli, o najdubljim osjećajima o kojima se ne usuđujemo progovarati.

Razgovor u Centru za ženske studije

Centar za ženske studije i nakladnička kuća Fraktura pozivaju vas na još jedan razgovor povodom objavljivanja nove knjige Slavenke Drakulić “Nevidljiva žena i druge priče“.

O knjizi, starenju i starosti, prolaznosti i nevidljivim ženama razgovaraju autorica Slavenka Drakulić, prof. dr. sc. Ingrid Šafranek i dr. sc. Marija Geiger Zeman koja će moderirati razgovor.

Razgovor će se održati u četvrtak, 14. lipnja 2018. u 19 sati u Centru za ženske studije, Dolac 8, Zagreb.

Slavenka Drakulić

Nevidljiva žena i druge priče

  • Fraktura 05/2018.
  • 192 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532669756
  • Cijena 139.00 kn

Šesnaest priča u novoj knjizi Slavenke Drakulić 'Nevidljiva žena' pripovijeda o starosti i međuljudskim odnosima, o relacijama između roditelja i djece, o odlascima, nestancima, zaboravnosti, bolesti, sramu i boli, o najdubljim osjećajima o kojima se ne usuđujemo progovarati.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –