Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 22.12.2005.

Iskušenja Borislava Vujčića
Održava se
27.12.2005.

Zbirka priča "Iskušenja" s podnaslovom "Ispovijesti, pripovijesti i jedno odnekud započeto, a nedovršeno putovanje" nedavno preminuloga hrvatskog pisca Borislava Vujčića, biti će predstavljena u utorak, 27. prosinca 2005, u 19 sati u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, Zagreb.

Knjigu će predstaviti: Rade Šerbedžija, Drago Glamuzina, Miljenko Jergović, Velimir Visković i Ivica Prtenjača.

U zbirku priča "Iskušenja" nedavno preminuloga hrvatskog pisca Borislava Vujčića uvrštena je i kratka priča "Zaštićeni svjedok" za koju je krajem travnja nagrađen nagradom "Ranka Marinkovića" na natječaju za kratku priču "Večernjeg lista".
Ta priča nosi snažnu simboličnu težinu vremena. Na kratkom prostoru priče, autor uspijeva ocrtati karakter glavnog junaka u jednoj horror atmosferi viđenja vlastita sprovoda. Kolaži realnog i irealnog isprepliću se u bljeskovima o jednoj tragičnoj sudbini onih kod kojih je rat ostavio trajan pečat. Glavni konflikt u priči zapravo je traganje za izgubljenim identitetom i taj konflikt ide duboko ispod površine samog pripovjedanja.

Borislav Vujčić (Orah kod Vrgorca,1957. - Zagreb, 2005.) objavio je sedam romana, četiri zbirke novela, tri zbirke poezije i dvije knjige dramskih djela. Mnoge su mu drame izvedene u hrvatskim kazalištima, po njegovim scenarijima snimljeni su i televizijski filmovi, a na Hrvatskom radiju izvedene su brojne njegove radio-drame. Dobitnik je više književnih i dramskih nagrada.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –