Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 04.04.2023.

Ivana Butigan i Nikola Šerventić dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2022.

Nikola Šerventić i Ivana Butigan

Žiri u sastavu Olja Savičević IvančevićKruno Lokotar i Marko Pogačar osamnaesti je put (za godinu 2022.) dodijelio nagrade Prozak i Na vrh jezika za najbolje rukopise autora do 35 godina starosti

Dobitnica nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis je Ivana Butigan, a dobitnik nagrade Na vrh jezika je Nikola Šerventić za rukopis zbirke poezije. 

Organizatori pozivaju autore/ice da i dalje šalju svoje rukopise, jer natječaji su trajno otvoreni!

Dobitnici

Nikola Šerventić (Zagreb, 1988.) završio je diplomski studiji fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Pjesme su mu objavljene na regionalnim književnim portalima, u časopisu Tema, te u grupnoj zbirci ˝Na početku novog kruga˝. Sudjelovao je na književnom susretu ˝Zagrijavanje do 27˝. Izbor pjesama predstavljen mu je u emisiji Poezija naglas na Trećem programu Hrvatskog radija, a pjesma ˝ti˝ uvrštena je u zbornik za nagradu ˝Milo Bošković˝. Bio je u užem izboru za nagradu ˝Na vrh jezika˝ 2022., i u izboru deset najboljih rukopisa za nagradu Mak Dizdar 2022.
 

Ivana Butigan (Zagreb, 1987.) diplomirala je komparativnu književnost i portugalski jezik i književnost na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2021. počela je pisati kratke priče, koje su joj najdraža forma.

2022. ušla je u uži izbor natječaja Sedmica & Kritična masa.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –