Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.02.2019.

Izdavačka kuća Libricon predstavlja knjigu Ede Popovića 'Čovjek i planina - Kratki uvod u sjeverni Velebit'
Održava se
14.02.2019. u 18:30h

Edo Popović: Čovjek i planina

U četvrtak 14. veljače 2019. u 18:30 sati izdavačka kuća Libricon predstavit će knjigu "Čovjek i planina - Kratki uvod u sjeverni Velebit". Osim autora knjige Ede Popovića na promociji u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) sudjelovat će i pisac i novinar Gordan Nuhanović te izdavač i urednik knjige Željko Žarak.
 

Čovjek i planina Popović Edo

"Čovjek i planina" treća je knjiga Ede Popovića koja se bavi Velebitom, a kao okvir za iznošenje svojih iskustava i promišljanja o sjevernom Velebitu Popović koristi sedamnaest pojmova koji su usko vezani za taj dio naše mitske planine. Odabir pojmova, kao i sam tekst, osoban je pogled autora na sjeverni Velebit. Knjiga nije, niti ima pretenzija biti vodič ili izvor informacija o sjevernom Velebitu; naprotiv, ona čitatelja poziva da ga upozna i doživi na vlastiti način.

Pripremajući knjigu, autor je dva puta nadugačko razgovarao s Antom Vukušićem, legendarnim motriteljem meteorološke postaje i dobrim duhom Zavižana, a koristio se i sjećanjima na njihove brojne prethodne susrete. Antina pripovijedanja o djetinjstvu, obitelji i iskustvu cjelogodišnjeg života u planini, prenesena u ovoj knjizi, uz njegovje sjajne fotografije, razgalit će dušu svakom ljubitelju Velebita. 

Edo Popović

Čovjek i planina : Kratki uvod u sjeverni Velebit

  • Libricon 12/2018.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9789538017094
  • Cijena 99.00 kn

'Čovjek i planina' treća je knjiga Ede Popovića koja se bavi Velebitom, a usput i prirodom, ekologijom, usporavanjem i povratkom jednostavnom životu. Ideju za knjigu dobio je, kako sam kaže, još prije desetak godina, ali okidač za njeno pisanje bilo je umirovljenje Ante Vukušića, legendarnog motritelja meteorološke postaje i dobrog duha Zavižana.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –