Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 05.10.2015.

Jan Vjetroviti Andreje Petrlik Huseinović uvršten u izbor The White Ravens 2015.

Knjiga Andreje Petrlik Huseinović "Jan Vjetroviti" (Kašmir promet, 2015) uvrštena je u godišnji izbor najkvalitetnijih knjiga za djecu što ga svake godine objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu (Internationale Jugendbibliothek). Ove godine odabrano je 200 naslova iz 55 zemalja (vidi).

Sve odabrane knjige biti će izložene na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji se održava se od 14. do 18. listopada 2015. i na Međunarodnom sajmu dječje knjige u Bologni, te uz recenziju, uvrštene u katalog "The White Ravens 2015".

"Jan Vjetroviti" bavi se problemom hiperaktivne djece koja su nevjerojatno kreativna i maštovita, a često i natprosječno inteligentna, ali nažalost imaju problema u školi. Dobar dio dana sanjare, ne mogu se fokusirati, imaju problema s pisanjem i čitanjem, zaboravljaju što su učila čim završi škola, ne znaju što je za zadaću…

I koliko god se trude, nemoguće im je održati pozornost kad je riječ o zadacima koji su im dosadni ili rutinski. Jan Vjetroviti je priča o jednom takvom dječaku, čije misli su bile nemirne poput vjetra.

Andrea Petrlik Huseinović

Jan Vjetroviti

  • Kašmir promet 01/2015.
  • 42 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533010656
  • Cijena 79.00 kn

Slikovnica "Jan Vjetroviti" bavi se problemom hiperaktivne djece koja su nevjerojatno kreativna i maštovita, a često i natprosječno inteligentna, ali nažalost imaju problema u školi. I koliko god se trude, nemoguće im je održati pozornost kad je riječ o zadacima koji su im dosadni ili rutinski.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –