Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

The White Ravens ×

Vijest • 15.10.2020.

Dva hrvatska izdanja u katalogu najboljih knjiga za djecu i mlade White Ravens 2020.

Objavljen je ugledni godišnji katalog preporuka knjiga iz područja svjetske književnosti za djecu i mlade 'White Ravens', koji objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu. U ovogodišnji katalog uvrštena su dva domaća izdanja, zbirka kratkih tekstova za djecu Daniila Harmsa 'Sedam mačaka' i roman za mlade 'Ljeto na jezeru Čiču' Jasminke Tihi-Stepanić.
Vijest • 05.10.2015.

Jan Vjetroviti Andreje Petrlik Huseinović uvršten u izbor The White Ravens 2015.

Knjiga Andreje Petrlik Huseinović 'Jan Vjetroviti' uvrštena je u godišnji izbor najkvalitetnijih knjiga za djecu što ga svake godine objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu. Ove godine odabrano je 200 naslova iz 55 zemalja.
Najava • 15.02.2014.

Promocija biblioteke SLIKOVNICA - PROZOR U SVIJET

Promocija biblioteke SLIKOVNICA - PROZOR U SVIJET Knjige u centru održat će se u subotu 15. veljače u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U neformalnom druženju sudjeluju pisci i ilustratori: Marijana Jelić, Sanja Pribić, Dilana Bernobić, Ana Ðokić, Tomislav Tomić, Darko Macan i Zoran Pongrašić.
Vijest • 06.03.2013.

Slikovnice Pike Vončine i Andreje Petrlik Huseinović među najboljima na svijetu

Autorska slikovnica Pike Vončine "Emilijina vrlo neobična pustolovina" (Mala zvona, 2012.) i autorska slikovnica Andreje Petrlik Huseinović "Ljubav" (Kašmir promet, 2013.), uvrštene su u godišnji izbor najkvalitetnijih knjiga za djecu što ga svake godine objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu.
Vijest • 29.11.2005.

Tri hrvatska autora(ice) u katalogu "The White Ravens 2005."

Tri knjige hrvatskih autora(ica) pojavile su se u prestižnom katalog najboljih knjiga za djecu "The White Ravens" za 2005. godinu, koji izlazi prije sajma dječje knjige u Bologni. Katalog je objavljen i na webu, a u njega su ove godine uvrštene i knjige Sanje Lovrenčić "Bajka o Sigismundi i Krpimiru" i Zorana Pongrašića "41,5 C ili kralj cijelog svijeta", obje objavljenje u izdanjima Autorske kuće, te...