Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 23.02.2019.

Javni poziv Ministarstva kulture za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019. godini

Ministarstvo kulture RH

Ministarstvo kulture raspisalo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda
 djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019. godini
:

 
Svrha i ciljevi Javnog poziva su:

 
Na Javni se poziv mogu prijaviti fizičke i pravne osobe registrirane za izdavačku djelatnost, zastupanje/posredovanje i/ili prodaju autorskih prava koji su do sada zaključili najmanje 5 ugovora za prodaju izdavačkih prava hrvatskih autora. Prijavitelji moraju biti nositelji autorskih prava za djela koja prijavljuju na ovaj Javni poziv ili moraju posjedovati pismenu izjavu nositelja autorskih prava da su suglasni s izradom i korištenjem oglednog prijevoda u skladu s ciljevima Javnog poziva.
 
Jedan prijavitelj može tražiti potporu za najmanje 10, a najviše 20 oglednih prijevoda, i to najviše 3 prijevoda istoga autora.

Ogledni prijevod mora iznositi najmanje 15, a najviše 30 autorskih kartica proznog teksta, odnosno najmanje 5, a najviše 10 pjesama (od 75 do 150 stihova).

Putem ovog Javnog poziva financirat će se isključivo troškovi autorskog djela prevoditelja u maksimalnom iznosu do 3.000,00 kn bruto te troškovi tiska promidžbene knjižice koja će sadržavati ogledni prijevod ako je prijavitelj namjerava otisnuti u maksimalnom iznosu do 1.500,00 kn bruto.


Informacije o samom postupku predaje prijava potražite na ovom linku.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –