Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 15.02.2006.

Ježeva kućica u Booksi
Održava se
16.02.2006.

U četvrtak, 16. veljače 2006. od 20 sati u KK Booksa imate priliku čuti, vidjeti i prisustvovati fenomenu "Ježeve kućice". Naime, u Booksi su za vas pripremili igrokaz "Ježeva kućica" Branka Ćopića u izvedbi grupe "Zlije mece" i premijerno čitanje knjige "Ježeva kućica (za Hrvate)" Ivice Jakšića Čokrića Puke koja uskoro izlazi u izdanju A.G.M-a. Fenomen "Ježeve kućice" će komentarima popratiti Julijana Matanović i Ive Žanić.

* * *

Praizvedba predstave "Ježeva kućica (za Hrvate)" održati će se 25. veljače 2006. u Bolu na Braču, u izvedbi Multimedijalne putujuće artističkeskupine za mentalnu higijenu, fizikalnu terapiju i brzu prehranu "ŠUŠUR" Bol.

* * *

U antifašizmu ima 64 % fašizma.
U antikomunizmu ima 69% komunizma.
Jedino u demokraciji nema ništa.

Ovim mottom Ivica Jakšić Čokrić Puko, čovjek duga imena i podjednako duga popisa talenata (on piše, slika, režira - odreda odlično) otvara svoj cover "Ježeve kućice" Branka Ćopića. Pukina "Ježeva kućica (za Hrvate)" formalno je vjerna originalu, a podjednako umiljata i bodljikava u svojoj satiričnosti. Ježa Antu u Novom dobu muče nove brige, globalne i lokalne: GMO, EU, apartmanizacija, nacionalizam, tranzicijska privatizacija... A iznad svega sudovi povijesti i časti na kojima se ne smije – pasti.
Knjiga "Ježeva kućica (za Hrvate)" uskoro izlazi u izdanju AGM-a.

Ivica Jakšić: Ježeva kučica (za Hrvate):

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –