Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 30.08.2021.

Jurica Pavičić dobitnik još jedne francuske književne nagrade - Transfuge - za 'Crvenu vodu'

Jurica Pavičić: L'Eau rouge

Francuski mjesečnik za kulturu Transfuge objavio je dobitnike istoimene književne nagrade, a među nagrađenim autorima je i hrvatski pisac Jurica Pavičić koji je dobitnik u kategoriji "najbolji strani triler/krimić" za roman "Crvena voda". Nakon nagrade Prix Le Point du Polar européen 2021 to je već druga francuska književna nagrada kojom je nagrađen ovaj Pavičićev roman, u vrlo kratkom vremenu po objavljivanju francuskog prijevoda (L'Eau rouge).

Nagrada Transfuge dodjeljuje se u 13 kategorija, pa se tako nagrađuje najbolji francuski roman (uključujući i nagradu za najbolji debitantski roman), najbolji roman na engleskom jeziku, na španjolskom jeziku, najbolji europski roman i dr.

Nagradu za najbolji roman na francuskom jeziku podijelili su Mohamed Mbougar Sarr ("La plus secrète mémoire des hommes", Éditions Philippe Rey) i Alain Guiraudie ("Rabalaïre", POL).

Jurica Pavičić

Crvena voda

  • Profil 11/2017.
  • 345 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533136011

Jedne rujanske subote 1989., nakon ribarske fešte u malom mjestu na dalmatinskoj obali, nestane sedamnaestogodišnja djevojka. Policijska potraga ne daje nikakve rezultate, a okolna politička zbivanja društvene promjene i rat – zasjene nestanak djevojke. 'Crvena voda' Jurice Pavičića djelo je koje se proteže tijekom 27 godina, dajući dijagnozu i kritičko ogledalo onoga što smo kao društvo postali.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –