Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Preporuka • Piše: MV Info • 14.12.2021.

Kabinet čuda: 'Ljubavnik' Marguerite Duras

U prosincu se na radionici Kabinet čuda koju organizira udruga Blaberon u knjižari Fraktura čitao roman "Ljubavnik" Marguerite Duras (Globus media 2004., prev. Ingrid Šafranek).

Poslušajte preporuku u kojoj voditeljica radionice Marija Ott Franolić govori zašto bi trebalo čitati ovaj klasik francuske književnosti, ovaj tekst između poezije i proze, između pisanja i žudnje, između autobiografije i metafikcije, objašnjavajući da se povremeno treba vratiti vrhunskoj književnosti da bismo se podsjetili zašto smo se uopće zaljubili u čitanje.

– Marija Ott Franolić preporučuje: "Ljubavnik" Marguerite Duras –

Radionica Kabinet čuda zamišljena je kao čitateljski klub – odvija se jednom mjesečno u organizaciji udruge Blaberon u knjižari Fraktura – još uvijek preko Zooma. Kabinet čuda je osmislila Marija Ott Franolić, s ciljem da postane mjesto na kojem se čita dobra literatura i stavlja čitatelje u fokus. Tu se ozbiljna književna djela koriste kao polazište za rasprave, prvenstveno o umjetničkim karakteristikama književnosti, ali i o njezinoj društvenoj ulozi i političkom potencijalu koji se ostvaruje kroz aktivno, kritičko čitanje i živu raspravu.

Kabinet čuda u Godini čitanja financiraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, te Grad Zagreb.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –