Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.11.2018.

Književna Bookvica: Korana Serdarević
Održava se
29.11.2018. u 20:30h

Gošća književnog programa Bookvica koji će se u četvrtak, 29. studenog u 20,30 sati održati u splitskom klubu Quasimodo, nagrađivana je spisateljica Korana Serdarević. Autorica će predstaviti svoj roman "Eksperiment Irene Tot" (Fraktura, 2017.), koji prije svega postavlja pitanja o tome jesu li promjena i sloboda izbora uistinu moguće i ostvarive, te po koju cijenu, ili smo zarobljeni u svojim predrasudama, obiteljskim i društvenim normama.

Osim o romanu bit će razgovora o tabuima, podjelama na mušku i žensku književnost, mizoginim kritikama, radu sa srednjoškolcima i približavanju književnosti mladima. Autorici će se pridružiti i gošća iznenađenja, poznata splitska spisateljica i blogerica.

U tradicionalnoj nagradnoj igri netko iz publike osvojit će roman "Eksperiment Irene Tot“.

Korana Serdarević rođena je u Zadru 1982. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je hrvatski jezik i književnost te komparativnu književnost. Radila je kao novinarka kulture Večernjeg lista i tjednika Forum, bila je i suradnica nekih tjednika i portala, a od 2013. zaposlena je kao gimnazijska profesorica u Zagrebu. Za svoje kratke priče dvaput je osvojila prvu nagradu Ranko Marinković te prvu nagradu Zlatko Tomičić. Godine 2015. u izdanju Frakture izlazi joj zbirka priča "Nema se što učiniti", a 2017. roman "Eksperiment Irene Tot". Pojedine priče prevedene su joj na engleski, njemački, talijanski, makedonski, slovenski i ukrajinski jezik.

Korana Serdarević

Eksperiment Irene Tot

  • Fraktura 12/2017.
  • 240 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532669114
  • Cijena 139.00 kn

Irena Tot mlada je uspješna žena u ranim tridesetima, no duboko je nezadovoljna svojim životom te odluči promijeniti se. Za to joj ne trebaju pripravci ni knjige o samopomoći, nego samo čvrsta volja i želja da postane druga i drugačija. 'Eksperiment Irene Tot' Korane Serdarević nije samo priča o djevojci, priča je to i o njezinoj obitelji te o potrazi za ljubavlju.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –