Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.02.2015.

Književna večer Novi autor – Nova stranica
Održava se
05.02.2015.

Udruga Nova stranica Zagreb organizira književnu večer „Novi autor – Nova stranica“ koja će se održati u četvrtak 5. veljače u 19,30 sati u caffe galeriji Lav (Opatička 2, Zagreb).

Moderator Roman Simić Bodrožić predstavit će autore Marka Gregura, Ivana Šamiju i Vanju Spirina te njihova najnovija izdanja.

Uz zanimljiv razgovor posjetitelji će moći uživati u turskim delicijama "Lokum" trgovine i osvojiti knjige predstavljenih autora u nagradnoj igri.

Vanja Spirin (Zagreb, 28. svibnja 1963.), hrvatski pisac znanstvene fantastike. Pisao je ZF priče za Radio Zagreb, Futuru i SFerine godišnje zbirke; nekoliko mu je pjesama objavljeno u časopisu Quorum. Do sada je objavio pet knjiga. Priče su mu objavljivane u raznim antologijama i novinama, Moje pivo, Jutarnji list i Aleph. Osim književnosti bavio se pisanjem kolumni u časopisu "Futura" i portalu HT-net te pisanjem scenarija i kao televizijski pisac reklamnih tekstova. Njegova druga knjiga "Hrvatski mitovi i legende" je lektira u osnovnoj školi i ispitna literatura na odjelu za Etnologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Za priču Nimfa dobio je hrvatsku ZF nagradu SFERA.

Do sada je objavio knjige: Hangrap i Drobhila, starohmirijski ep (satira na temu mitologije), Hrvatski mitovi i legende (mitologija), Blago bogova (fantastika), Junačke zgode Junker´sa i Vailianta (fantastika), "Treći nos" (literarna fantastika/misterija), „Smrtonosna mizija i druge priče“.

Ivan Šamija rođen je u Zagrebu 1976. godine. Poeziju i prozu objavljivao je u tiskanim i on-line časopisima (Vrisak, Vijenac, Republika, Quorum, Knjigomat, Tema, Agon, Brod (Bugarska)) te na Trećem programu Hrvatskog radija. Objavio je dvije zbirke poezije Kupolenebo (AGM, Zagreb, 2003.) koja je kasnije objavljena i u elektroničkom izdanju (Društvo za promicanje književnosti na novim medijima, Zagreb, 2006.) i Projekt Poljska (Meandarmedia, Zagreb, 2014.).

U sklopu projekta Babylonia objavljena mu je dvojezična zbirka poezije (hrvatski/talijanski) Cupolecielo, on-line i na CD-ROM-u (blesok publishing, Makedonija, 2004.). Poezija mu je uvrštena u dvojezičnu antologiju suvremenog hrvatskog pjesništva (ukrajinski/hrvatski) Kada se slova presele na tvoje lice (Lavov, 2008.). Poezija mu je prevođena na engleski, talijanski, ukrajinski i bugarski. Član je Hrvatskog društva pisaca. Jedan je od osnivača udruge za promicanje kulture i umjetnosti BRUTAL te sudjeluje u organizaciji godišnjeg Međunarodnog festivala suvremene poezije kojeg udruga BRUTAL organizira od 2006. godine u Zagrebu.

Marko Gregur rođen je 1982. u Koprivnici. Piše poeziju i prozu, koje je objavljivao u mnogim časopisima i novinama. Za kratke priče i poeziju nagrađivan je u Hrvatskoj, BiH i Srbiji. Pjesme su mu prevedene na bugarski i ruski. Kratka priča uskoro mu izlazi u američkom Objavio je zbirku poezije Lirska grafomanija (2011) i zbirku kratkih priča Peglica u prosincu (2012). Uvršten je u antologiju mladih hrvatskih prozaika „Bez vrata, bez kucanja“ (2012). Za zbirku priča „Divan dan za Drinkopoly“ osvojio je nagradu Prozak za godinu 2012.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –