Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 28.01.2021.

Književni časopis ZiN Daily predstavlja novosti i poziva autore da pošalju svoje radove

Književni časopis ZiN Daily ima novi vizualni identitet, rubrike, uredništvo te poziva autore da pošalju svoje radove na e-mail adresu: zindaily.subs1@gmail.com. 

Sve smjernice i informacije o načinu prijave možete pronaći na stranicama časopisa: https://www.zvonainari.hr/zin-daily.  

Novost je i Twitter stranica na kojoj možete pratiti obavijesti o objavama i ostale zanimljive i relevantne informacije. 

Svijet kakvog znamo se mijenja. Svjedoci smo raznih kulturalnih promjena, društvenih previranja ali i sve većeg podizanja glasova onih koji su potlačeni i marginalizirani. U isto vrijeme raste osviještenosti o krhkosti ljudskog postojanja dok poznata svakodnevnica ustupa mjesto neizvjesnoj budućnosti i strahovima od nepoznatog.
Sve se to posljedično odražava i na književnost i ostale vidove umjetnosti koji oduvijek služe kao egzistencijalni katalizatori i testamenti promjenjivih vremena i antagonizirajućih unutrašnjih bitaka pojedinca. ZiN Daily teži istinitosti, autentičnosti i razumijevanju te potiče i naglašava ulogu koju književnost i ostale umjetnosti zauzimaju u društvu, svijetu i životima pojedinaca. U skladu s duhom vremena, časopis okreće novu stranicu te poziva čitatelje i autore da svjedoče i doprinose napretku – riječ po riječ
. (Ana Savković, glavna urednica)
 
ZiN Daily višejezični je elektronički časopis koji kroz spoj formi, estetika, autentičnih glasova i različitih medija nastoji ponuditi uvid u kretanja na međunarodnoj književnoj sceni. Cilj je izgraditi zajedničku platformu za književnu, kulturnu i društvenu razmjenu, mjesto gdje će se kroz prizmu umjetničkog rada aktivno propitivati društveno-politička kretanja, mjesto međusobne solidarnosti i nadahnuća. U svijetu koji se zatvara unutar uskih granica, u svijetu u kojem strah postaje osnovna valuta, ZiN Daily nastoji stvoriti prostor slobode i spajanja, prekoračenja granica koje nas sputavaju...

Iza časopisa stoji Udruga za proizvodnju kulture ZVONA i NARI, a sam naziv dolazi od istoimene književne rezidencije u Ližnjanu, u Istri. U tom je književnom svratištu posljednjih godina boravilo preko stotinu pisaca, prevoditelja, urednika, nakladnika, knjižničara i drugih profesionalaca i umjetnika koji se u svom radu bave knjigom.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –