Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.10.2017.

Pjesničko-glazbena večer u Puli : Gábor Lanczkor i Krisztina Kocsis-Lanczkor
Održava se
28.10.2017. u 19h

Pjesničko-glazbena večer koja će se održati u prostorijama Gradske Radionice u Puli predstavit će bračni i umjetnički par iz Mađarske, pjesnika i glazbenog eksperimentatora, Gábora Lanczkora te Krisztinu Kocsis-Lanczkor, diplomiranu flautisticu, oboje iz Szegeda.

Gábor je prije dvije godine predstavio svoj rad u Ližnjanu gdje i sada zajedno s Krisztinom i njihovo dvoje djece boravi i to do kraja listopada u književnom svratištu ZVONA i NARI.

Pjesničko-glazbenu večer održat će se u subotu, 28. listopada u 19 sati. Dođite i poslušajte najnovije stihove Gábora Lanczkora, nagrađivanog pjesnika mlađe generacije te saznajte kako se u zanimljivom dijalogu razvijaju u odnosu na etide glazbenih klasika, poput Chopina ili Paganininja, a u izvedbi Krisztine Kocsis-Lanczkor, prve flaute Szegedskog simfonijskog orkestra.

U nastavku večeri uživajte u glazbenim improvizacijama u sklopu tradicionalnog druženja subotom pod nazivom „Glazbeno ognjišće“ kada su svi pozvani doći sa svojim instrumentom i pridružiti se zajedničkom muziciranju okupljenih.

O gostima:

Gábor Lanczkor rođen je u Székesfehérváru 1981. Studirao je u Budimpešti, Rimu, Ljubljani i Londonu. Objavio je 12 knjiga koje osim poezije uključuju i romane, knjige za djecu te eseje. Gitarist je u bendu „Médeia Fiai“ („Sinovi Medeje“). Posljednja zbirka, izbor iz dosadašnjeg rada pod naslovom „Odiseja zvuka“ objavljena mu je prošle godine i to na engleskom jeziku u Indiji. Inspirirana psihodeličnom glazbom, Gáborova poezija korijene pronalazi i u starogrčkim mitovima kao i slikama Francisca Goye.

Krisztina Koscis-Lanczkor, rođena 1983. u gradu Makó na granici Mađarske i Rumunjske, doktorirala je izvođenje na flauti na Glazbenoj akademiji „Liszt Ferenc“ u Budimpešti 2014. Do sada je održala brojne solo koncerte te koncerte sa Szegedskim simfonijskim orgekstrom i to osim u Mađarskoj, još i u Italiji, Grčkoj i Indiji te je objavila dva nosača zvuka. Rado izvodi djela J.S. Bacha, A. Khachatuirana, A. Vivaldija, W. A. Mozarta, Ernesta Köhlera, Karla Joachima Andersena, Antona Bernharda Fürstenaua, Endrea Szervánszkyja, Sigfrida Karga-Elerta drugih.

Gábor Lanczkor i Krisztina Koscis-Lanczkor žive na obalama Balatonskog jezera u Mađarskoj sa svoje dvije kćerkice.
 

Organiziraju: Gradska Radionica-The Town Workshop, Pula i ZVONA i NARI, Udruga za proizvodnju kulture, Ližnjan

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –