Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Zvona i nari ×

Najava • 08.12.2017.

Predstavljanje knjige Mirka Božića 'Kristalno zvono' u Ližnjanu

U knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI u Ližnjanu svoju će novu knjigu proze naslovljenu 'Kristalno zvono' predstaviti mostarski pisac Mirko Božić. Roman je posveta rano preminuloj majci ali i izmučenom gradu koji svakodnevno pronalazi snage za nove početke.
Najava • 28.10.2017.

Pjesničko-glazbena večer u Puli : Gábor Lanczkor i Krisztina Kocsis-Lanczkor

Pjesničko-glazbena večer koja će se održati u prostorijama Gradske Radionice u Puli predstavit će bračni i umjetnički par iz Mađarske, pjesnika i glazbenog eksperimentatora, Gábora Lanczkora te Krisztinu Kocsis-Lanczkor, diplomiranu flautisticu, prvu flautu Szegedskog simfonijskog orkestra.
Vijest • 19.05.2017.

ZVONA i NARI - natječaj za najbolju poeziju, kratku prozu i književnu kritiku

ZVONA i NARI - udruga za proizvodnju kulture iz Ližnjana objavljuje natječaj za nagrade: 'Pjesničko zvono' – nagradu za najbolju pjesmu, 'Kritičko i' – nagradu za najbolju književnu kritiku i 'Prozni nar' – nagradu za najbolju priču. Natječaj je otvoren od 17. svibnja 2017. godine do 18. veljače 2018. godine.
Najava • 05.03.2015.

Književna Bookvica: Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen

Gosti ovotjedne Bookvice, koja će se održati u četvrtak, 5. ožujka u splitskom klubu Quasimodo, bit će književno-bračni par Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, voditelji književnog svratišta „Zvona i nari“ u Ližnjanu.
Najava • 26.08.2014.

Međunarodna književna večer u ližnjanskoj knjižnici

U utorak, 26. kolovoza 2014. održat će se u ližnjanskoj knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI međunarodna književna večer na kojoj će nastupiti tri vrlo zanimljiva inozemna pisca: Roland Orcsik iz Mađarske, James Hopkin iz Velike Britanije i Giovanni Agnoloni iz Italije.
Najava • 15.11.2013.

Pokreće se književna radionica ZVONA i NARI

Književno svratište ZVONA i NARI organizira književnu radionicu koja će omogućiti polaznicima da njihovi tekstovi dobiju temeljnu publiku te neophodnu kritiku, sugestiju, ali i praktičnu pomoć. Prvi susret održat će se 15. studenog u prostorijama Knjižnice i književnog svratišta u Ližnjanu.
Najava • 27.08.2013.

Južna polutka: prekooceanska putovanja dviju sestara u Ližnjanu

U srijedu, 28. kolovoza u 19 sati u Knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI u Ližnjanu održat će se izložba fotografija i predstavljanje putopisne poezije Dijane i Maje Klarić pod nazivom "Južna polutka: prekooceanska putovanja dviju sestara". Izložene fotografije dio su ciklusa "Plan bijega: Australija" autorice Dijane Klarić, a pjesnikinja Maja Klarić ovom će prilikom premijerno čitati...
Vijest • 09.02.2012.

Književno svratište ZVONA i NARI otvoreno tijekom cijele 2012. godine

Književno svratište ZVONA i NARI piscima, prevoditeljima, kritičarima, urednicima, znanstvenicima i svima onima koji se bave književnošću, na raspolaganje nudi besplatni boravak u četiri kuće u Ližnjanu, tijekom cijele 2012. godine. Gosti se samo moraju pobrinuti za troškove puta i prehrane.