Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.10.2019.

Književni petak: Danas sam bacila radio kroz prozor!
Održava se
04.10.2019. u 20h

Naziv nove tribine Knjževnog petka na kojoj će se govoriti o glazbi u hrvatskom radijskom eteru aludira na hit grupe Film Neprilagođen. Razgovarat će se o zastupljenosti hrvatske muzike na radiju, kao i one iz regije, osobito u odnosu na inozemnu, imajući na umu i zakonsku regulativu. Jednako tako, bit će riječi i o žanrovski orijentiranoj glazbi prema ''Top 40 pop-rock-folk-zabavnom'', ali i onoj koja struji alternativnijim pravcima. Govorit će se o utjecaju radija u kreiranju ukusa javnosti, podizanju razine svijesti o pojedinim temama, kao i o raznolikosti muzičke kulture. Postavit će se pitanja vezana uz sociologiju i psihologiju, jer teško je govoriti o muzici ne vodeći računa o njezinim učincima na društvo i pojedinca. (M. P.)

Mnogi su radio proglasili mrtvim medijem zbog rastuće popularnosti streaming servisa, podcasta i Youtubea, no radio je i dalje tu, i dalje praši. Zašto? Je li radio medij određene generacije? Tko ga, kada i koliko sluša?

O tim i drugim pitanjima svoje će odgovore i razmišljanja ponuditi Petar Tin Miketić (Extra FM), Ivana Mišerić (Otvoreni radio) i Jelena Svilar (Radio Student).

Urednica i voditeljica Književnog petka je Mirela Priselac Remi.  

Tribina Književnog petka održat će se u petak, 4. listopada u 20 sati u Gradskoj knjižnici Zagreb, Galerija Kupola, 3. kat, Starčevićev trg 6.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –